WI-FI pamazām ienāk mūsu dzīvē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar saņēmu visai negaidītu e-pastu no savas labākās draudzenes, kas nu jau kādu laiku dzīvo aiz okeāna. Bet ne jau par to stāsts. Vien gribēju palielīties, ka atbildi uz savu uzaicinājumu ciemos viņa saņēma nieka minūtes laikā. Gan jau viņa nodomāja, ka sēžu pie datora darbā vai mājās, tāpēc arī tik ātri reaģēju. Nekā nebija – apbruņojusies ar kūku un karsti kūpošu tēju, sēdēju kādā kafejnīcā, saņēmu visas man adresētās e-vēstulītes un netraucēta sērfoju interneta pasaulē. Jautāsiet – kā tas iespējams?! Atbilde mūsu nākamajā stāstā.

Iedomājieties uzvalkos tērptus biznesmeņus parkā uz soliņa noslēdzam darījumus, sekretāres, kuras sēž kafejnīcā, malko kafiju un piedalās biroja sapulcēs. Nesavienojamas lietas? Šī aina ir tuvu realitātei, jo jau šodien daudzviet Rīgā ir pieejams bezvadu internets WI-FI.

Pat tad, ja jūs visai skeptiski uzlūkojat savu klēpja datoru, viss, kas tam nepieciešams, lai strādātu tīmeklī, ir bezvadu pieslēguma funkcija, interneta pārlūkprogramma un WI-FI karte, kuru par nepilnu latu stundai un nepilniem desmit latiem diennaktij var iegādāties visur, kur pieejams bezvadu interneta pakalpojums.

Wi-Fi pakalpojums ir pieejams ne tikai Latvijā, bet arī daudzviet pasaulē, lidostās, kafejnīcās un viesnīcās, tāpēc, dodoties ceļojumā, droši lieciet somā klēpja datoru un kļūstiet pilnīgi mobils. Varbūt ar laiku datora lietošana sabiedriskās vietās kļūs tikpat ikdienišķa kā sarunas pa mobilo telefonu. Mēs noteikti atceramies, cik sākumā tas likās neiespējami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu