Nedēļas nogalē daudzviet Zemgalē notiks Miķeļdienas gadatirgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septembra nogalē un oktobra sākumā daudzviet Zemgalē notiks tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, kas allaž pulcina daudz tirdzinieku, pavēstīja Zemgales attīstības aģentūrā.

Sestdien gadatirgus notiks Aucē, laukumā pie Vecauces baznīcas. Tas ir pasākums, ko pilsētas pašvaldība un kultūras nama darbinieki tradicionāli rīko divas reizes gadā: pavasarī - Jurģu dienā, kā arī rudenī - Miķeļos. Vietējie ražotāji apmeklētājiem piedāvās rudens augļus, kas ienākušies Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācību un pētījumu saimniecības "Vecauce" dārzos, nelielās beķerejās ceptu maizi, konditorejas izstrādājumus, medu un bišu produktus, kā arī augļu koku stādus un dārzeņus. Par izklaides programmu rūpēsies vietējie muzikanti, dramatiskā kolektīva dalībnieki, bērnu ansambļa dziedātāji, kā arī jauniešu deju kolektīvs. Vēl sestdien Miķeļdienas svinības notiks arī Jelgavas rajona Jaunsvirlaukas pagastā, kur izglītības un aktivitāšu centra "Līdumi" apkaimē reizē ar gadatirgum raksturīgajām izdarībām paredzēts svinīgi atklāt nupat izveidoto atpūtas un rotaļu laukumu bērniem. Savukārt svētdien Miķeļdienas gadatirgus notiks Aizkraukles rajona Skrīveros, vidusskolas sporta laukumā, bet Jēkabpils rajona Krustpilī līdzīgā pasākumā muzicēs galvaspilsētas čigānu ansamblis "Džeski Gloss". Šajā dienā gadatirgus notiks arī Bauskas rajona Skaistkalnē. Tā kā Miķeļdiena šogad iekrīt nedēļas vidū, daudzviet Zemgalē iecienītais gadatirgus notiks tikai nākamās nedēļas nogalē. Lielākais no šāda veida pasākumiem būs 2.oktobrī Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā. Pašvaldības aģentūra "Kultūra" gadatirgū ar pašu izaudzētiem augļiem un dārzeņiem, kā arī ar citu produkciju aicina piedalīties gan mazdārziņu īpašniekus, gan lauku saimniecību pārstāvjus. Piedāvājumu klāstu tradicionāli bagātinās vairāki desmiti amatnieku ar koka, linu, vilnas, keramikas, metāla un citiem izstrādājumiem. Savukārt kultūras programmā būs mūziķu, dziedātāju un dejotāju priekšnesumi, kā arī dažādi konkursi un atrakcijas. 2.oktobrī Miķeļdienas gadatirgus iecerēts arī Zaļeniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu