"Ventspils" uzvar RFS un saasina cīņu par čempionu titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tosins Aijeguns
Tosins Aijeguns Foto: EPA/LETA

"Ventspils" komandas futbolisti sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 20.kārtas centrālajā spēlē savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja RFS vienību, saasinot cīņu par čempionu titulu.

Mājiniekiem vārtus guva nigērietis Tosins Aijeguns, kurš 20.minūtē atklāja rezultātu, bet pārsvaru 86.minūtē dubultoja Džuli Mandžgaladze.

Ventspilī aizvadītajā mačā mājiniekiem spēles sākumā piederēja pārsvars, kas vainagojās ar skaistiem Aijeguna gūtiem vārtiem. Spēle notika ātrā tempā, arī viesiem izveidojot pāris labas iespējas, taču teicams mājinieku vārtos bija Vitālijs Meļņičenko.

Savukārt otrajā puslaikā pārsvars, jo īpaši beigu daļā bija RFS vīriem, taču "Ventspils" ātrā pretuzbrukumā spēja pārsvaru dubultot, kad pretinieku atsisto bumbu 86.minūtē no gaisa vārtu tīklā raidīja Mandžgaladze.

Tiesa RFS komandas izredzes uz atspēlēšanos vēl pirms tam mazinājās pēc Aleksandra Fertova otrā nopelnītā brīdinājuma, rīdziniekiem paliekot mazākumā.

"Ventspils" un RFS aizvadīja trešo savstarpējo spēli šosezon, līdz šim mačam labākai bilancei esot rīdziniekiem. Pirmais šīs sezonas savstarpējais mačs noslēdzās 1:1, bet otrajā ar 3:1 uzvarēja RFS.

Jau ziņots, ka augusta pirmajā pusē Ventspils vienību pameta šī brīža joprojām labākais turnīra vārtu guvējs Adeleki Akinjemi, kurš izcēlās ar 13 precīziem sitieniem, kamēr RFS sastāvā Maksims Marusičs ar desmit vārtiem ir otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr citā mačā valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā kompensācijas laikā ar realizētu 11 metru soda sitienu izglābās no zaudējuma spēlē pret "Liepāja"/"Mogo" vienību, spēlei noslēdzoties neizšķirti 2:2 (1:1).

Slokas stadionā Jūrmalā aizvadītajā mačā dominēja liepājnieki, tomēr ar to bija par maz uzvarai. Rezultātu 12.minūtē atklāja "Liepāja"/"Mogo" spēlētājs Sejdina Keitā, bet jau minūti vēlāk mājinieki atjaunoja neizšķirtu, precīzi sitot Jevgēņijam Kobzaram.

Vēlreiz "Liepāja"/"Mogo" vadību panāca 82.minūtē, izceļoties Igoram Kozlovam, taču kompensācijas laikā uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko realizēja Andrejs Kovaļovs. "Pendele" tika piešķirta pēc Kristapa Grebja pārkāpuma savā soda laukumā.

Zīmīgi, ka šosezon "Spartaka" un "Liepāja"/"Mogo" visi trīs dueļi virslīgā noslēgušies neizšķirti. Pirmajā spēlē arī tika fiksēts rezultāts 2:2, bet otrais mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. Abas komandas turnīra kopvērtējumā šķir viens punkts, priekšā esot Latvijas čempionei "Spartaks".

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 46 punktiem 20 spēlēs tagad ir "Riga", kamēr RFS ar 43 punktiem 19 mačos ir otrajā vietā. Trešā ar 40 punktiem 20 mačos ir "Ventspils". Aiz labāko trijnieka ar 33 punktiem 19 mačos atrodas "Spartaks", bet par vienu punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo".

Savukārt 14 punktus 20 cīņās iekrājusi "Jelgava", bet 13 punkti ir "Metta"/LU vienībai, kamēr pēdējā ar diviem punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā ir studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu