Nedēļas gardumi Krējuma „Aperitīvā”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājusi tieši nedēļa kopš mūsu pēdējas tikšanās un pa šo laiku godam pavadīta gan pirmā skolas diena un zinību svētki, gan viena no pēdējā laikā aktīvākajām un tusiņiem bagātākajām nedēļas nogalēm. Un, protams, aiz muguras jaunās darba nedēļas grūtākā diena – pirmdiena. Mani sauc Sanda Krasta un mēs arī šoreiz centīsimies jūs palutināt ar spilgtiem, krāšņiem un iespaidīgiem stāstiem. Bet sāksim ar ierasto iesildīšanās kokteili – “Aperitīvu”!

Melnbaltās pērles

Kur saplūst melnais un baltais, rodas visu toņu pelēkie un sapņainas gaismēnu spēles. Izcilu meistaru labas melnbaltās fotogrāfijas var pētīt stundām. Un Latvijā ir šādi meistari un fotogrāfijas. Melngalvju nama mazliet noslēpumainajos pagrabos atklāta „Latvijas fotomantojuma saglabāšanas izstāde”, kurā apskatāmi vai visu pašmāju korifeju darbi: Gunārs Binde, Valdis Brauns, Jānis Gleizds, Vilhelms Mihailovskis, Andrejs Grants un vēl un vēl... Dažs varbūt atcerēsies šīs bildes bērnībā vai jaunībā redzējis kādā preses izdevumā vai fotoalbumā, bet citam tās būs īsts jaunatklājums.

Devītais vilnis

Izmeklēta publika - valsts pirmās amatpersonas, politiķi un ētera personības ne vairāk ne mazāk kā Nacionālajā Operā pie šampanieša glāzēm ieskandēja LNT devīto sezonu, kas vienlaikus ir arī Latvijas mūzikas video jaunās sezonas sākums. Pasākuma norises vieta un ielūgumos minētais “apģērbs svinīgs” uzliek arī lūgtajiem viesiem zināmus pienākumus, bet pat smalkākā sabiedrība joprojām izprot saviesīgo etiķeti pārāk brīvi. To, kas sanācis no svētku koncerta, redzēsiet jau septembra nogalē, bet tas nebūs vienīgais jaunās sezonas pārsteigums LNT programmā. Par pārējiem – ar laiku.

Lauvu laiks

Fotozibšņi, sarkanais paklājs, dizaineru tērpos ģērbušās zvaigznes un, protams, ne mazāk spožas filmas ir neiztrūkstoši Eiropā vecākā – Venēcijas filmu festivāla atribūti. Arī šogad. Lai gan daži kinoļaudis venēciešiem pārmet pārmērīgu izdabāšanu Holivudas zvaigznēm, tieši slavenības un to tērpus grib redzēt tie, kas ik vakaru pulcējas pie Lido kinopils. Un ko redzēt būs – festivālu atklāja Stīvena Spīlberga un Toma Henka jaunākā filma „Lidosta”, vēl būs Toms Krūzs, Nikola Kidmena, Džons Travolta, Als Pačino, Roberts Deniro, Spaiks Lī un daudzi citi. Režisora Džona Būrmena vadītā žūrija vērtēs 21 filmu, bet festivāla balvas – dažāda kalibra lauvas Sofijas Lorēnas vadītā ceremonijā sadalīs šosestdien.

Aizraujošā lasāmviela

Realitātes spēļu, ekstrēmo piedzīvojumu un specefektu laikā divām Holivudas zvaigznēm Ņujorkā izdevies sarīkot pilnīgi neticamu šovu. Ketlīna Tērnere un Ričards Gīrs pārpildītā zālē lasījuši – ne vairāk ne mazāk kā Amerikas Konstitūciju, pilnā versijā. Un kas vēl interesantāk – skatītāji ne tikai nav aizmiguši, bet pat aplaudējuši, atzinīgi šūpojuši galvas, smējušies un vairākkārt aplaudējuši kājās stāvot. Abi aktieri uzskata, ka šajā pirmsvēlēšanu laikā amerikāņiem ir svarīgi atgādināt par pilsoņtiesībām un brīvībām, kuru ierobežošanu, viņuprāt, īsteno patreizējā valdība. Jā, katram ir tiesības īstenot savu vārda brīvību, arī publiski lasot valsts pamatlikumu.

MTV mēnesscilvēku balle

Drīzāk par drēbīšu izrādīšanu un dumju jociņu parādi nekā patiesu mūzikas pasākumu pārvērtusies mūzikas televīzijas MTV ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonija. Pēc tam vairāk tiek apspriests tas, kas kuram mugurā, nekā balvu ieguvēju ieguldījums, jo vairāk tāpēc, ka pēc pusgada mēs jau par viņiem būsim aizmirsuši, jo nāks jauni publikas mīluļi. Bet šāgada titulētākie MTV balvu ieguvēji bija reperis Jay-Z un hiphopa duets OutKast.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu