1.septembra svētku karaļi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolā gājuši esam visi un tikai jums pašiem vien zināmas emocijas, kas tur pārdzīvotas. Esmu pārliecināta, ka vienam ne pārāk patīkamo atmiņu dēļ sacelsies spalviņas uz rokām un sāks kņudēt vēderā, bet otrs stundām ilgi un nerimstošā aizrautībā varēs stāstīt par skolas laika piedzīvojumiem. Un gan jau man visi piekritīs – arī skolotājiem šajā dzīves periodā ir milzīga nozīme. Un ne tikai tam, kā viņi vada stundas un izskaidro teorēmas, bet arī tam, kā viņi izskatās. Kremplīna kleitas, milzīgas dzintara brošas un pašadītas jaciņas vai tomēr augstpapēdenes, mini un rozā mati. Kā tad īsti izskatās un kā, jauniešuprāt, vajadzētu izskatīties mūsu mīļajiem pagājušās nedēļas svētku karaļiem?

Viņš nav ne filmzvaigzne, ne naftas magnāts, ne milzīgas korporācijas prezidents ar savu sekretāri. Viņš ir skolotājs ar savu „audzināmo” klasi. Gribētos cerēt, ka tikpat svinīgas un emocijām pārpildītas izskatījās visas Latvijas skolas pagājušās nedēļas trešdienā.

Arī 1. septembra svētku karaļi (vai pareizāk tomēr būtu teikt – karalienes) bija saposušās godam kā nu kura prazdama un uzskatīdama par vajadzīgu. Pasniedzējiem tas noteikti prasījis laiciņu galvas lauzīšanai – ko tādu ģērbt mugurā, lai neizsauktu mazo trakuļu negatīvo kritiku. Bet tas droši vien jāprasa pašiem skolā gājējiem.

Kā zināms, jauniešu fantāzijas lidojumam robežu nav.

Nu re, mūsu jaunā paaudze aug par īstiem stila ekspertiem. Tomēr iedziļinoties skolotāju izskata problemātikā, atklājās, ka ikdiena nāk ar saviem niķiem un stiķiem.

Mīļie pasniedzēji, varbūt tomēr vērts ņemt vērā?! Galu galā no malas vienmēr labāk redzams. Un šeit īsti vietā būs pašu pedagogu kritiskās acs vērtējums.

Mums gan tomēr gribētos ticēt, ka ar Latvijas skolotāju ģērbšanās stilu viss kārtībā. Un patiesībā tas ir atkarīgs no katra ētikas normām – vilkt mini un krāsot rozā matus, palikt kādā no 80.to gadu modes sezonām vai izvēlēties ko vienkāršu un pārbaudītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu