Lana del Reja atceļ uzstāšanos Izraēlā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lana del Reja
Lana del Reja Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu dziedātāja Lana del Reja paziņojusi par lēmumu atcelt plānoto uzstāšanos Izraēlā, ar šo vēsti nākot klajā pēc tam, kad sākotnējā iecere bija izsaukusi aktīvistu un fanu nosodījumu.

Paziņojumā tviterī piektdienas vakarā māksliniece apliecināja, ka atliek uzstāšanos "līdz laikam, kad es varēšu ieplānot vizītes kā pie maniem izraēliešu, tā palestīniešu faniem".

Kaut arī nav skaidrs, vai tā ir tieša reakcija uz Izraēlas boikota aktīvistu kustības aicinājumu, tomēr del Rejas lēmumus sagādājis zināmu vilšanos Izraēlai, kas cenšas nepieļaut, ka politika iespiežas mākslas pasaulē.

Bija plānots, ka del Reja būs viena no galvenajām zvaigznēm nākamnedēļ Izraēlas ziemeļos gaidāmajā festivālā "Meteor".

Palestīniešu kampaņa par Izraēlas boikotu zinātnes un kultūras jomā ("Pacbi") pauda gandarījumu par del Rejas lēmumu.

"Palies par tavu principiālo lēmumu," paziņojumā norādīja organizācija, kas mākslinieci iepriekš bija skubinājusi ieceri par uzstāšanos Izraēlā pārskatīt.

"Pacbi" ir viena no organizācijām kustībā "Boycott, Divestment & Sanctions" (BDS; "Boikots, investīciju atsaukšana un sankcijas"), kas iestājas par pilnīgu Izraēlas boikotu tās pret palestīniešiem īstenotās politikas dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu