Atbildes spēles UEFA kausa kvalifikācijā "Metalurgam" un "Ventspilij" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien UEFA kausa izcīņas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēles aizvada divi Latvijas futbola klubi - "Liepājas metalurgs" un "Ventspils".

Labākā komanda divu maču summā iekļūs UEFA kausa izcīņas pamatturnīrā, kur pirmās kārtas uzvarētāji iegūs tiesības startēt grupu turnīrā. "Liepājas metalurgs" savā laukumā mērosies spēkiem ar zviedru klubu "Osters IF", kura sastāvā ir arī latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs. Pirmā spēle, kas notika "Osters IF" laukumā, beidzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2. Pa vārtiem liepājnieku labā guva Aleksandrs Katasonovs un Viktors Dobrecovs, kas turklāt neizšķirtu savai komandai panāca pašās mača beigās. "Ventspils" savukārt UEFA kausa izcīņas kvalifikācijas otrās kārtas spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar spēcīgo Dānijas komandu "Brondby". Kā ziņots, "Ventspils" UEFA kausa izcīņas pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 11:0 sagrāva Farēru salu vienību B68 no Toftiras. Savukārt liepājnieki jūlija beigās divu maču summā ar 11:2 sagrāva Farēru salu citu komandu B36. "Osters IF" vietu UEFA kausa izcīņā ieguva tāpēc, ka atradās ceturtajā vietā Zviedrijas "fair play" rangā. Tā kā trīs godīgākās Zviedrijas komandas - "Elfsborg", "Djurgarden" un "Hammarby" - jau bija ieguvušas tiesības piedalīties kādā no Eiropas klubu turnīriem, tad "Osters IF" saņēma vietu UEFA kausa izcīņā. "Brondby" savukārt UEFA kausā dalību sāk tieši no otrās kvalifikācijas kārtas. Šovasar Eiropas čempionāta finālturnīrā no "Brondby" vienības Dānijas izlasi pārstāvēja pussargs Tomass Kālenbergs. Komandas treneris ir bijušais Dānijas izlases spēlētājs Mihaels Laudrups. Viņš tika atzīts par Spānijā labāko pagājušā gadsimta pēdējo 25 gadu ārzemju futbolistu. Futbolista karjeras laikā Laudrups ir spēlējis tādos slavenos klubos kā Amsterdamas "Ajax", "Barcelona", Madrides "Real" un Turīnas "Juventus", bet 1992.gadā Dānijas izlases sastāvā viņš izcīnīja Eiropas čempionu titulu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu