Rīgas Centrāltirgū izveidots direktora amats sporta jomā (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes deputāts no "Saskaņas" Jefemijs Klementjevs
Rīgas domes deputāts no "Saskaņas" Jefemijs Klementjevs Foto: Ekrānšāviņš no video

Rīgas Centrāltirgus ļoti dāsni atalgo dažādus padomdevējus no „Saskaņas” rindām. Televīzijas kanāls TV3 šovakar vēsta, ka bijušajam sportistam un „Saskaņas” Rīgas domes deputātam Jefimijam Klementjevam Rīgas Centrāltirgū ir izveidots direktora vietnieka amats sporta jomā. Bijušais olimpietis un kanoe airētājs pērn ienākumus guvis kopumā sešās darba vietās.

„Rīgas satiksmē” Jefimijs Klementjevs kā konsultants pērn saņēmis 6540 eiro, turklāt deklarācijā viņš norādījis arī vairākus amatus Rīgas Centrāltirgū, no kura pagājušajā gadā saņēmis 13 595 eiro – krietni vairāk nekā pamatdarbā Rīgas domē. Kopumā no 2010.gada līdz 2015.gadam Klementjevs „Saskaņai” ziedojis 15 792 eiro. Rīgas Centrāltirgus ir pašvaldības kapitālsabiedrība, tādēļ atbildīgs par to ir arī galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs.

Uz jautājumu, kādēļ Rīgas Centrāltirgū ir vajadzīgs direktora vietnieks sporta jautājumos, Ušakovs neatbild, vien atrunājas, ka cilvēki strādā atbilstoši savai kompetencei. Ušakovs arī neatbild uz jautājumu, vai šādiem nolūkiem būtu jātērē rīdzinieku nauda, bet tā vietā atgaiņājas ar tukšām frāzēm par to, ka kapitālsabiedrības izmanto dažādu speciālistu pakalpojumus, lai nodrošinātu saikni starp Rīgas pašvaldību, kas ir lēmējvara, un izpildvaru, kas šajā gadījumā ir konkrētais uzņēmums.

Savukārt pašā Rīgas Centrāltirgū TV3 pavēstīja, ka Jefimija Klementjeva deklarācijā norādītais amats - direktora vietnieks sporta jomā, nemaz neeksistē. Tirgus pārstāvis Aleksandrs Šuņins e-pasta vēstulē norāda: „Pēc akciju sabiedrības „Rīgas Centrāltirgus” personāla daļas informācijas, AS „Rīgas Centrāltirgus” štatā nav amatpersonas ar nosaukumu „Centrāltirgus direktors”. [...] "Rīgas Centrāltirgus" nevar atbildēt par darbinieka precizitāti, aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju.”

Uz jautājumu, cik Centrāltirgū ir padomnieku – konsultantu, kas reizē ir arī Rīgas domes deputāti, kādi ir darba līgumi un darba apraksti, tiek sniegta sekojoša atbilde: „Gan padomnieki, gan konsultanti neskaitās valsts amatpersonas, līdz ar to viņu privātos datus aizsargā Personas datu aizsardzības regulējums.”

Rīgas Centrāltirgus mājas lapā redzams, ka 2017.gadā personāla izmaksas bijušas 938 522 eiro, un kopš 2016.gada tās palielinājušās par gandrīz 100 000 eiro. Administrācijas reprezentācijas izdevumiem tirgus pērn tērējis 26 704 eiro, komandējumiem – 9916 eiro, administrācijas mācību izdevumiem un literatūrai – 7360 eiro. Rīgas Centrāltirgus ir ļoti dāsns pret Rīgas domes deputātiem – padomniekiem. Pērn 23 433 eiro samaksāti arī valdes padomniekam, domes deputātam Vitālijam Dubovam. Padomniekam Valērijam Petrovam – 31 194 eiro.

TV3 atgādina, ka KNAB nesaskata nelikumības praksē, kad Rīgas domes deputāti saņem lielas algas pašvaldības uzņēmumos un pēc tam daļu naudas ziedo „Saskaņai”. Birojs vienīgi aicinājis Rīgas domi izvērtēt šīs prakses ētiskos aspektus.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu