Teātris-eksperiments

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

21. un 22. augustā 19.00 Liepājas jūrmalā pie Ziemeļu fortiem notiks Baņutas Rubess un Nika Gothama rituāla Glābšanās no Trojas pirmizrāde. Režisore B.Rubess sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu (LJTI) iestudējusi izrādi, kuras dramaturģiskais materiāls balstās Eiripīda un Senekas traģēdijās un latviešu vēsturē – II pasaules kara bēgļu dzīvesstāstos.

Šī izrāde ir latviešu mākslinieku pretkara manifests. Trojiešu–latviešu traģēdija uzvesta jūras krastā, vidē, kas darbojas kā dabiska scenogrāfija un ir papildu dramaturģisks elements. Liepājas jūrmala pie Ziemeļu fortiem ir vieta, kur latvieši kāpa laivās, lai bēgtu pāri jūrai uz Zviedriju. Šī ir otrā LJTI producētā izrāde īpašā vidē (angliski šim žanram ir speciāls nosaukums – sitespecific). Pirms trīs gadiem Daugavgrīvas cietoksnī tika iestudēta Raiņa Spēlēju, dancoju. Liepājas izrādē piedalīsies aktieri: Olga Dreģe, Anita Kvāla, Karīna Tatārinova, Līva Krūmiņa, Juris Bartkevičs, Ivars Cinkuss, Matīss Trofimovs. Projektā būtisku vietu ieņem mūzika, kuru komponējis kanādiešu saksofonists un improvizācijas meistars Niks Gothams. Mūziku izpildīs Latvijas Jūras spēku orķestris un koris, kurš šim gadījumam veidots no Liepājas un tās apkārtnes dziedātājiem. Latvijā notiks tikai divas izrādes Glābšanās no Trojas. Pēc tam trupa sāks ceļojumu pa Baltijas un Adrijas ostas pilsētām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu