Peldošais videofestivāls “Ūdensgabali” atkal Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augusta pēdējās nedēļas nogalē 28. un 29. augustā galerija “NOASS” rīko ceturto ikgadējo videofestivālu “Ūdensgabali”, kas iepazīstinās gan ar Latvijas, gan ārvalstu jaunāko videomākslu. 28. augustā skatāmas Somijas un Austrijas jaunās videomākslas izlases, kā arī Šveices starptautiskā video un jauno mediju festivāla VIPER godalgotie darbi.

Festivāla otrajā dienā 29.augustā notiks jau tradicionālā Latvijas labāko videodarbu skate un uzvarētāja apbalvošana. Demonstrācijas notiks peldošajā videoteātrī “Betanovuss”, kas tāpat kā galerija “NOASS” noenkurota iepretim "Radison SAS" viesnīcai pie AB dambja. Ieeja bez maksas! 28. augustā - ārvalstu programma Plkst. 14.00-16.00 Somijas jaunā mediju māksla VIEW 04. 2 stundu garo videodarbu un īsfilmu programmu piedāvā Somijas mediju mākslas izplatīšanas centrs "AV-arkki", un tajā apkopoti labākie darbi no šāgada Somijas videofestivāla VIEW04. Tie ir interesantākie videodarbi un īsfilmas, kas tapušas Somijā pēdējos gados. Mākslinieki brīvi eksperimentē, tomēr neaizmirst arī TV un kino sižetu tradicionālos veidošanas principus. Virkne darbu pēta skaņas un attēla attiecības, citi pievēršas dejai, literatūrai un vizuālajai mākslai. Pašironija, humors, mūsdienu sabiedrības vērojumi un masu mediju kritika. "AV-arkki" ir mākslinieku apvienība, kas dibināta 1999.gadā ar mērķi popularizēt Somijas videomākslu, eksperimentālās filmas, videoinstalācijas, datoranimācijas un citus mediju mākslas darbus. Plkst. 19.00-21.30 Šveices festivāla VIPER/Basel godalgoto darbu izlase. VIPER ir viens no nozīmīgākajiem video un jauno mediju festivāliem Eiropā, kura programmā ir gan gan Šveices, gan ārvalstu darbi – analogie un digitālie video un kinodarbi, eksperimentālās filmas, mūzikas video, 2D un 3D animācijas, instalācijas, tīkla darbi, datorprogrammas, mediju performances un citi tehnoloģijās balstīti eksperimenti. Tas notiek katru gadu Bāzelē. Stundu garā programma iepazīstinās ar spilgtākajiem godalgotajiem video, kā arī ar neparastiem un inovatīviem mediju mākslas darbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu