"Jaunais vilnis" Jūrmalā pulcēs Krievijā zināmus māksliniekus (15)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau tradicionālais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" jūlija beigās Dzintaru koncertzālē pulcēs ne tikai topošos mūziķus, bet arī Krievijā popularitāti ieguvušus māksliniekus.

Festivālā, kas notiks no 28.jūlija līdz 1.augustam, piedalīsies dziedātājs Josifs Kobzons, arī Latvijas klausītāju iecienītā grupa "Mumy Troll", Filips Kirkorovs, komponists Raimonds Pauls, aģentūru informēja festivāla rīkotāji "Dzintara disks". Lai arī biļetes uz visiem koncertiem maksā no 20 līdz 80 latiem, atklāšanas un noslēguma koncerti jau ir pārdoti, bet uz konkursa dienām palicis vēl neliels skaits ieejas karšu. Piecu dienu laikā plānots noskaidrot labāko no diviem desmitiem jauno mūziķu. Par konkursa galveno balvu 25 tūkstošiem dolāru (13 500 latiem) sacentīsies mākslinieki no NVS, Baltijas, Ziemeļvalstīm, arī no Kanādas, ASV un Vācijas. Viņu sniegumu izvērtēs starptautiska žūrija ar konkursa patroniem komponistiem Raimondu Paulu un Igoru Krutoju priekšgalā. Otrās vietas ieguvējs saņems 20 000 dolāru (10 800 latu), bet trešajam labākajam pienākas 15 000 dolāru (8100 latu). Īpašu diplomu saņems skatītāju simpātija, bet pārējie konkursa dalībnieki tiks pie piemiņas diplomiem. Dalībniekiem pirmajā konkursa dienā būs jāizpilda kāda savas valsts dziesma, otrajā dienā jāuzstājas ar kādu pasaulē popularitāti ieguvušu dziesmu svešvalodā, bet trešajā dienā mūziķiem jāizpilda īpaši konkursam sarakstīta dziesma. Latviju konkursā pārstāvēs puišu vokālā grupa "Cosmos", Igauniju - jaunā dziedātāja Maarja, bet Lietuvu - Lana Švilpe. No Armēnijas uz konkursu brauks meiteņu ansamblis "Hayer", no Vācijas - dziedātājs Deema. Vēl par labākā izpildītāja titulu sacentīsies dziedātājs Aleksandrs Panaiotovs (Ukraina), dziedātāja Tina Q (Uzbekistāna), mūziķis Danny Pathan ( Kanāda), Vincens (Norvēģija), duets "Qwan" (ASV), Natālija Barbu (Moldova), dziedātājs Shy (Izraēla) u.c. Līdztekus jauno izpildītāju konkursam ik vakaru uz skatuves kāps arī Krievijā plašu popularitāti iemantojuši mūziķi. Atklāšanās uzstāsies Valērijs Meladze, meiteņu grupa "Via Gra", grupa " Mumy Troll", Turecka koris, projekts "Fabrika 4", Raimonds Pauls, Igors Krutojs, Leonīds Agutins. Koncerta vadītāju vidū būs Andrejs Malahovs un Valdis Pelšs. Festivāla otrajā dienā 29.jūlijā vienā koncertā ar konkursa dalībniekiem uz skatuves kāps arī Valērijs Meladze, Leonīds Agutins, grupa "Mumy Troll", Boriss Moisejevs, grupa "Diskoteka Avarija". 30.jūlijā Dzintaru koncerzālē būs "Roka nakts", kurā atkal uzstāsies Agutins, Krutojs, Pauls, Laima Vaikule. Šo koncertu vadīs Krievijas dziedātājs Josifs Kobzons. "Roka nakts" programmā pludmalē uzstāsies grupas "Okean Elzi", "Splin", "Čajf", "Tanci minus", "Zvēri" un "Epidēmija". "Pop naktī" 31.jūlijā Dzintaru koncertzālē dziedās Žasmina, Kristina Orbakajte, grupa "Slivki", projekts "Fabrika 4", Laima Vaikule, Valerija, Alsu, grupa "Fabrika". Pludmalē uzstāsies grupas "Gļukoza", "Smash", "Fabrika", grupa "Korni", Varvara, grupa "Bļestašie", grupas "Refleks", "Hi - Fi" un "Fanki" no Lietuvas. Festivāla noslēguma vakarā uz skatuves kāps visās iepriekšējās dienās koncertējušās zvaigznes, un notiks uzvarētāju apbalvošana.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu