Jūrā neiesaka peldēties Saulkrastu centra un Inčupes peldvietā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paaugstinātā mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ speciālisti jūrā neiesaka peldēties Saulkrastu centra un Inčupes pludmalē, brīdina Sabiedrības veselības aģentūra (SVA), norādīja SVA pārstāve Agnete Bušta.

Peldoties piesārņotā ūdenī, ir risks saslimt ar kādu zarnu infekciju, kuras simptomi būs caureja, slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, galvassāpes un drudzis. Dažas stundas pēc peldēšanās sliktas kvalitātes ūdenī uz ādas var parādīties izsitumi, nieze vai dedzināšanas sajūta. Retāk sastopamas auss infekcijas, acu iekaisumi un elpceļu infekcijas. Vislielākajam riskam saslimt pēc peldēšanās piesārņotā ūdenī ir pakļauti bērni, veci cilvēki un cilvēki ar novājinātu imūnsistēmu. SVA ik pēc divām nedēļām pārbauda 31 pludmales peldūdens kvalitāti. Pēc laboratorisko izmeklējumu veikšanas speciālists izvērtē ūdens kvalitātes rādītājus un dod norādījumus - peldēties atļauts, nav ieteicams vai nav atļauts. Ūdens kvalitātes mērījumus veic Liepājā - Dienvidrietumu pludmalē un pludmalē pie stadiona, Ventspils rajonā - pilsētas pludmalē, Jūrkalnē un Staldzenē, Talsu rajonā - Kolkā, Rojā, Mērsragā un Upesgrīvā, Tukuma rajonā - Abragciemā, Klapkalnciemā, Ķesterciemā un Ragaciemā, Jūrmalā - Lielupē, Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Pumpuros, Mellužos, Asaros, Vaivaros, Jaunķemeros un Kauguros, Rīgā - Vakarbuļļos un Vecāķos, kā arī Rīgas rajonā - Inčupē, Pabažos, Kalngalē, Saulkrastos un Zvejniekciemā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu