Siltākais ūdens jūrā būs jūlija un augusta mijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstāko jūras peldūdens temperatūru, tāpat kā citus gadus, prognozē jūlija un augusta mijā, kad tā varētu sasniegt +19 un +20 grādus, vēsta Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldē.

Hidrometeoroloģe Laura Kārkliņa pastāstīja, ka šāda ūdens temperatūra atbilst normai. Pērn gan ūdens temperatūra pārsniedza pat +21 grādu, taču arī gaisa temperatūra bija augstāka, nekā to prognozē šogad. Kārkliņa gan uzsvēra, ka ūdens temperatūru ne vienmēr nosaka gaisa temperatūra. Piemēram, atbilstoši vēja virzienam ūdens virskārtā var izcelties vēsās ūdens straumes, kas pat ļoti karstā laikā cilvēkiem var liegt peldēties. Paredzams, ka jūlija pirmajā dekādē ūdens temperatūra būs robežās no +16 līdz +17 grādiem. Jau nākamajā dekādē tā palielināsies no +18 līdz +19 grādiem, bet pēdējā dekādē - vidēji vēl par grādu. Augusta sākumā ūdens temperatūra nemainīsies, mēneša vidū ūdens par grādu kļūs vēsāks, toties mēneša beigās tas būs +16 līdz +18 grādu silts. Patlaban ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī un Baltijas jūrā svārstās no vairāk nekā +17 grādiem Liepājā līdz par četriem grādiem mazāk Rojā. Pirmdienas rītā Ventspilī ūdens temperatūra bija gandrīz +17 grādi, savukārt Skultē +15,5 grādi un Kolkā +15 grādi. Jau vēstīts, ka gaisa temperatūra jūlijā svārstīsies no +16 līdz +30 grādiem un karstas, saulainas dienas mīsies ar lietainām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu