Klintona memuāri esot raudulīgi. Toties par Moniku Levinsku (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī bijušā ASV prezidenta Bila Klintona memuāri grāmatnīcās parādīsies tikai otrdien (22.jūnijā), tomēr vairums preses izdevumu jau publicējuši nelielu ieskatu. Grāmatai, kura tiks tiražēta 1,5 miljonos eksemplāru, paredz bestsellera statusu Amerikas tirgū.

Nav noslēpums, ka lasītājus vairāk interesē Klintona toreizējās attiecības ar nākamo prezidenta amata kandidātu no kovboju dzimtas - Bušu jaunāko, kā arī Monikas Levinskas skandāls, kas gandrīz vai maksāja Klintonam prezidenta krēslu. Milzīgais sējums ir gandrīz 1000 lappušu biezs. Pārrēķinot saņemto honorāru, par katru lapu viņš saņēma apmēram 10 000 dolāru lielu honorāru (kopumā 10 miljoni $). Pirmās 500 lapaspuses veltītas nākamā prezidenta bērnībai un jaunībai, pirmajiem soļiem politikā. Nozīmīga vieta tiek atvēlēta arī Klintona attiecībām ar māti, par kuru viņš rūpējās un aizsargāja no patēva-alkoholiķa dusmu izvirdumiem. Aprakstot sūro bērnību, Klintons liek nojaust, ka agrīnā jaunībā iepazītās sāpes un nenoteiktība ir bijis viens netiešs iemesls viņa sakaram ar Moniku Levinsku. Runājot par pašu Moniku, bijušais prezidents raksta: "Vēlāk es sapratu, ka tajā laikā es biju izmocīts, noguris, uzvilkts un viegli aizvainojams. Tāpēc arī mana rīcība bija ļoti egoistiska un brīžiem nepārdomāti stulba. Man par to ir kauns." Bija jāpaiet pieciem mēnešiem, lai Klintons vairāk nesatiktos ar Moniku Levinksu: "Es teicu viņai, ka tas nenāk par labu nevienam - ne man, ne viņai, ne manai ģimenei. Un tādēļ es vairs nevarēšu ar viņu tikties." Sliktāk jau vairs nevarēja, tas ir tiesa - pret Klintonu tika ierosināts impīčments, laulība ar Hilariju gandrīz vai pajuka - eksprezidents divus mēnešus gulēja Blatajā namā uz dīvāna. Tālāk Klintons uzsver, ka tas arī bijis laiks (acīmredzot, kad viņš gulēja uz dīvāna), kad viņš apjautis "Al-Qaeda" teroristu organizācijas draudus. Par to viņš brīdināja arī Bušu jaunāko, tomēr pēdējais neesot ņēmis vērā viņa bažas un ieteikumus. Jāatzīst, ka tagad gandrīz jebkurš vairāk vai mazāk zināms amerikāņu politiķis apgalvo, ka "esot zinājis par augošajiem terorisma draudiem". Savukārt amerikāņu preses izdevumi neskopojas ar kritiku, piemēram, "Times" raksta, ka grāmata atstāj tādu pašu iespaidu kā visa Klintona karjera kopumā: "Disciplīnas trūkums, neizmantotas iespējas un pārāk lielas cerības, daudz neuzmanības." Demokrāti uztraucas, ka Klintona memuāri varētu iespaidot amerikāņu vēlētāju viedokli un kaitēt partijas prestižam un cerībām uzvarēt Bušu. Savukārt pašreizējam prezidentam neiet vieglāk - kāda medicīnas doktora nesen publicētā grāmata par Buša psihisko nelīdzsvarotību un iespējamām patoloģijām ir radījusi draudus republikāņu prezidentam. Nav zināms, kura grāmata varētu kaitēt vairāk nākamajiem prezidenta kadidātiem.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu