Pārbaudīs sūdzību par LTV Ziņu dienestu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS), šodien tiekoties ar Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekļiem, lūdza pārbaudīt viņam iesniegtās sūdzības par Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta, iespējams, kļūdaini atspoguļoto informāciju, pārraidot interviju ar kādu Eiroparlamenta locekli.

Kā informēja NRTP sekretariāta vadītāja Solvita Štrausa, padomei iesniegta sūdzība par nepareizi iztulkotu korespondenta Anša Bogustova interviju ar kādu deputātu. Štrausa norādīja, ka NRTP sūdzību pārbaudīs, noskatoties intervijas ierakstu un lūdzot paskaidrojumus LTV. Televīzijas ģenerāldirektors Jānis Holšteins aģentūrai LETA sacīja, ka paskaidrojumi padomei tiks sniegti. Viņš noliedza, ka iepriekš teiktais par ieceri nomainīt LTV Briseles korespondentu Bogustovu būtu saistīts ar šo sūdzību. Holšteins uzsvēra, ka šāda ideja bijusi jau pirms sūdzības saņemšanas, turklāt tā joprojām esot idejas līmenī, domājot par to, kā labāk izmantot Ziņu dienesta potenciālu. Savukārt NRTP pārstāve atzina, ka pēdējā pusgada laikā par LTV Ziņu dienesta darbu ir saņemtas vairākas pretenzijas. Arī šodien, tiekoties ar Holšteinu, padomes locekļi norādījuši, ka LTV ziņās būtu nepieciešams vairāk dažādu viedokļu, Eiropas ziņu un komentāru nodalīšanu no ziņām. Štrausa apgalvoja, ka NRTP nekādā gadījumā negrasās cenzēt LTV ziņās rādāmo, bet gan norādīt uz kļūdām un tās labot. LTV Ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders atzina, ka sūdzība par nepareizi iztulkotu interviju ar Eiroparlamenta locekli viņam ir "pirmā dzirdēšana". Iepriekš Ziņu dienests esot saņēmis vēstuli no finanšu ministra Oskara Spurdziņa (TP) par it kā kļūdainu sižetu. Taču LTV, pārbaudot informāciju, uzskata, ka kļūdas nav pieļautas. "Ikvienam ir tiesības sūdzēties. Mēs katru sūdzību izskatām, jo iespējams, ka tai ir pamats. Neviens nav ģēnijs, kas strādā bez kļūdām," sacīja Rēders, paužot pārliecību, ka LTV Ziņu dienests ir viens no labākajiem ziņu dienestiem visā valstī. Jautājumu, vai šīs sūdzības nav politiķu mēģinājums ietekmēt Ziņu dienesta darbību, Rēders nekomentēja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu