Maskavas mēra Jurija Lužkova kundze – Krievijā pirmā sieviete miljardiere (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā apgalvo žurnāls "Forbs", Jurija Lužkova kundzes bagātība tiek novērtēta 1,1 miljarda dolāru apmērā. Lai iekļūtu Krievijas bagātnieku klubā, biznesmeņa bagātība nedrīkst būt mazāka par 210 miljoniem dolāru.

Kā parādīja "Forbs" pētījumi, Krievijā kapitāls ir sakoncentrēts mazas cilvēku grupas rokās, kuru lielākā daļa ir saistīta ar vienu pilsētu – Maskavu. Neviena pilsēta pasaulē nevar palielīties ar tādu miljardieru pārpilnību, uzskata "Forbs". Žurnāla eksperti ir saskaitījuši, ka krievu "zelta simtnieka" kopējā bagātība veido ceturtdaļu no Krievijas iekšprodukta ienākuma, turpretim amerikāņu kapitālistu kopējā bagātība knapi aizvelk līdz 6% no ASV iekšprodukta ienākumiem. Biznesmeņa, Maskavas mēra kundze Jeļena Baturina (35. vieta ar 1,1 miljardu dolāru) – vienīgā dāma "Forbs" sarakstā. "Zelta simtnieka" sarakstu noslēdz "Lukoil" bijušais viceprezidents un apvienošanas kārtībā arī Alsu tēvs - Ralifs Safins, kurš spēja "sakasīt" nepieciešamos 210 miljonus. Foto: Jeļena Baturina

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu