Jēkabpils jaunumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

5. jūnijā plkst. 19.00 Jēkabpils Tautas namā notiks filmu studijas “DEVIŅI” dokumentālās filmas pirmizrāde par Viju Vētru, kā arī tikšanās ar izcilo mākslinieci un filmas veidotājiem.

No 14. jūnija līdz 2. jūlijam Jēkabpils Pilsētas bibliotēkā būs skatāma izstāde “Ēna pār Latviju” Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu pieminot. 19. jūnijā plkst. 19.00 Jēkabpilī Krustpils Brīvdabas estrādē ar humora programmu “Izvēlies Latvijas veci!” uzstāsies V. Šoriņš, Z. Neimanis, J. Jarāns. 20. jūnijā plkst. 12.00 Jēkabpilī Brīvdabas muzejā “Sēļu sēta” ar dziesmām un dejām notiks Jāņu ielīgošana, kurā piedalīsies vietējie pašdarbnieki ar plašu izklaidējošu kultūras programmu, kā arī amatnieki ar pašdarinātiem labumiem – pinumiem, adījumiem, tamborējumiem, austām segām, koka izstrādājumiem, tos būs iespējams iegādāties amatnieku tirdziņā. 21. jūnijā Krustpils pilī būs apskatāma mūzikas un mākslas festivāla “BILDES” ceļojošā izstāde “Pogas un podziņas”.  22. jūnijā plkst. 17.00 Jēkabpilī pie Tautas nama (Vecpilsētas laukumā) notiks Jāņu dienas ielīgošanas pasākums, kur paredzēta plaša izklaidējoša programma – Jāņu dziesmu dziedāšana, dejošana, siera ēšana, alus dzeršana, atrakcijas, teātra izrāde.  23. jūnijā plkst. 22.00 – 4.00 Krustpils Brīvdabas estrādē aicinām uz Līgonakts balli, kuras laikā iecerētas dažādas aktivitātes, kas paredzētas jāņabērnu izklaidēšanai un interesantai laika pavadīšanai gleznainajos Daugavas krastos pie Jēkabpils. Vakara gaitā pasākuma apmeklētājus muzikāli izklaidēs grupa “Ilūzija”.  26. jūnijā Jēkabpils Sporta stadionā notiks novada deju svētki. Svētkos piedalīsies vairāk kā 2000 dalībnieku, kopumā 100 deju kolektīvi no Jēkabpils, Balvu, Ludzas, Krāslavas, Daugavpils, Preiļu un Rēzeknes rajona. Svētku koncerta sākums paredzēts plkst. 18.00. Vakara gaitā deju svētku dalībniekus izklaidēs grupa “Kreicburgas ziķeri”.  Jēkabpilī viesosies “Čigānu barons” (foto) J. Štrausa operetes “Čigānu barons” izrāde būs skatāma Jēkabpilī, Krustpils Brīvdabas estrādē 9. jūlijā plkst. 21. Pirmizrādi tā piedzīvoja pagājušajā gadā Kuldīgā, šogad tā skanēs divās pilsētās – Jēkabpilī un Siguldā, izrādes producente Irma Gertnere. Šis pasākums bagātinās mūsu iesāktās tradīcijas, kas veicina profesionālās mākslas pieejamību Jēkabpilī un tās apkārtnē.  16. – 17. jūlijā Jēkabpilī tiks svinēti Jēkabpils pilsētas svētki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu