Lužkovs un Bojārs ieliek Maskavas dārza pamatakmeni (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, akcentējot Maskavas un Rīgas draudzību, Maskavas mērs Jurijs Lužkovs un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) svinīgi atklāja Maskavas dārza pamatakmeni.

"Es esmu laimīgs, ka piedalos procesos, kas veicina Latvijas un Krievijas galvaspilsētu attiecības," sacīja Lužkovs. Viņš uzsvēra, ka divās dienās, kas pavadītas Rīgā, paveikts tik daudz, ka pietiktu ilgākam laikam. "Paldies tiem uzņēmējiem un kultūras darbiniekiem, kas noticēja labajām attiecībām starp Rīgu un Maskavu. Mums atliek tikai griezt lentas," sacīja Rīgas mērs. Viņš norādīja, ka Rīgai vienmēr ir bijusi svarīga zaļā rota. Lužkovs uzdāvināja Bojāram statīvu ar Svētā Georga simbolu. "Mums, maskaviešiem, Svētais Georgs nozīmē, ka labais vienmēr uzvar slikto," skaidroja Maskavas mērs. Pēc pamatakmens atklāšanas pilsētu vadītāji Maskavas dārzā iestādīja pa kociņam. Lužkovs iestādīja Himalaju bērzu, bet Bojārs - dižskābardi. Maskavas mērs arī iepazinās ar parka atjaunošanas projektu un Maskavas forštates attīstības plānu. Kā ziņots, Maskavas dārza Rīgā un Rīgas dārza Maskavā izveidi paredz līguma protokols starp Maskavas valdības Vides aizsardzības departamentu un Rīgas domes Vides departamentu, kas noslēgts 2002.gada janvārī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu