Filmā "Troja" – gan vēsture, gan romantika, gan traģika uzņemšanas laukumā (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 14.maija uz kinoteātri noteikti ir vērts doties tiem kinomīļiem, kam patīk vēsturiskas filmas. Jau iepriekš var apgalvot, ka skatītāji tam atvēlēto laiku nenožēlos, jo uz ekrāna iespaidīgā un vēsturiskā filmā “Troja” ir atgriezies aktieris Breds Pits. Vēsturiskās filmas pēdējā laikā ir lielā cieņā, un šī noteikti ir viena no tām, ko ir vērts redzēt.

Filma "Troja" ir stāsts no sengrieķu vēstures. Tā stāsta par senās Grieķijas laikiem, kad Trojas princis Pariss nozog ķēniņa Menelaja apburošo sievu Helenu. Lai atriebtu Menelaja kaunu, tiek sapulcināti kopā grieķu karapulki, lai kopīgiem spēkiem uzbruktu Trojai un atriebtos necienīgajiem trojiešiem. Trojas iekarošana, uzvara vai sakāve ir viena vīra rokās. Šis karš būs goda un varas vārdā. Slavas dēļ ies bojā tūkstoši. Mīlestības vārdā ies bojā visa valsts. Filma būs ne tikai atskats vēsturē, bet arī izcils režijas meistardarbs. Tajā ir patiesi iespaidīgas kauju ainas – brīžiem tajās filmējušies tūkstošiem apbruņotu masu skatu dalībnieku, kuru rindas vēlāk papildināja ar datorizētiem cīnītājiem. Starp šķēpiem un asinīm filmai cauri vijas arī romantiskā Parisa un Helēnas mīlestība, kas savukārt būs baudījums tiem, kam vajag "piesiet sirdi". Tāpēc, puiši, vediet droši uz šo filmu savas draudzenes!

Filmas režisors Volfgangs Petersens atgādina veco teicienu, ka karš cilvēkos atmodina gan ļaunāko, gan arī labāko, tomēr tas iespaido visus vienādi traģiski – tā savukārt šis filmas filozofiskā stīga. Filmas “Troja” tapšana ir apvīta ne mazāk noslēpumainām leģendām kā pats literārais un vēsturiskais avots. Irākas kara dēļ filmēšanu nācās pārcelt no Marokas un Maltas uz Meksiku, kur savukārt filmēšanas laikā plosījās viesuļvētras, kas vairākkārt nopostīja visas dekorācijas. Kā varēsiet saprast no redzētā, tās bija iespaidīgas. Ja mazliet ieskatāmies filmas tapšanas aizkulisēs, tad uzzinām, ka "Trojas" dekorācijām izmantoja vairāk ģipša, nekā Gladiatorā un Harijā Poterā kopā – vairāk nekā 140 tonnas, kas ir ļoti iespaidīgs daudzums. Viegli filmas tapšanas laikā neklājās arī aktieriem – traumu netrūka un bija pat kāds ļoti traģisks negadījums. Breds Pits, tēlodams Ahileju, sarāva kreisās kājas Ahileja cīpslu un pēc tam filmas veidotājiem šķita, ka viņa labi trenētās kājas vienalga ir par tievu, tāpēc to vietā tuvplānos vēlāk "iemontēja" kāda spēkavīra kājas. Taču tas ir tikai sīkums, salīdzinot ar epizodisko lomu aktiera, agrāk bodibildinga čempiona un "Mistera Malta" titula ieguvēja Džordža Kamiljeri nāvi. Sākumā it kā šķietami neliela trauma – lauzta kāja – prasīja viņa dzīvību…

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu