Liepājai piešķirts Eiropas Padomes Goda karogs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājai piešķirts Eiropas Padomes Goda karogs 2004.gadam. Tas ir apbalvojums, kas piešķirts par Liepājas iedzīvotāju aktivitātēm starptautiskās sadarbībā jomā ar citām Eiropas valstu pilsētām. Paziņojumu un apsveikumu par augsto apbalvojumu Liepājas dome saņēmusi no Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Vides, lauksaimniecības un pašvaldību lietu komitejas Eiropas Balvas apakškomitejas priekšsēdētājas Johannas Šikeres.

Kā, stāstot par šīs ziņas saņemšanu, sacīja domes Ārējo sakaru un protokola daļas vadītāja Ligita Pudža, tas ir apbalvojums nevis Pilsētas domei, bet gan liepājniekiem par viņu veikumu pilsētas attīstībā. Pašvaldība pieteikumu apbalvojumam iesniedza pagājušā gada decembrī. Informācijas par laika periodu no neatkarības atjaunošanas līdz šodienai apkopošanā par Liepāju iesaistīja dažādas izglītības un kultūras iestādes, nevalstiskās organizācijas un uzņēmumus, uzsvaru liekot uz Liepāju kā pilsētu ar militāro vēsturi, kura šodien ir atvērta sadarbībai un projektiem. Piesakoties pirmoreiz, pašvaldībai ir jāaizpilda anketa ar deviņiem jautājumiem. Eiropas balvas apakškomiteja savu vērtējumu dod nākamā gada martā vai aprīlī. Pieteikumi apbalvojumam ir spēkā vēl vairākus gadus, bet pašvaldībai papildus ir jāiesniedz informācija par aizgājušā gada aktivitātēm. Par to, ka saņemts apbalvojums, pirmais Liepājai paziņoja Latvijas televīzijas žurnālists Briselē Ansis Bogustovs. Eiropas balvai ir četras kategorijas. Pēc nozīmīguma pieaugošā secībā apbalvojumi ir: Eiropas diploms, Goda karogs, Goda plāksne un Eiropas balva. Saņemot kādu no zemākajiem apbalvojumiem, pašvaldības var atkārtoti pretendēt uz augstākas pakāpes apbalvojumu. Mūsu pilsēta uzreiz saņēma otrās pakāpes apbalvojumu. Eiropas balva ir Eiropas Padomes augstākais apbalvojums, ko izveidoja 1955.gadā. Goda karogs, kādu saņems Liepāja, ir rotāts ar zelta izšuvumiem un bārkstīm. To pilsētai pasniegs Eiropas Parlamentārās Asamblejas pārstāvis kādā no publiskiem pasākumiem, kas notiks šogad. Kur pēc tam atradīsies šis karogs un kad to pacels, to reglamentēs nolikums. Liepāja ir pirmā Latvijas pilsēta, kura saņēmusi šādu Eiropas balvu, taču mūsu sadraudzības pilsētas Gdiņa un Klaipēda ir saņēmušas visas četras Eiropas balvas pakāpes apbalvojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu