Kristīgie jaunieši bez maksas tīrīs Rīgas nesakoptās vietas (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki simti kristīgo jauniešu jūlija vidū nedēļu bez maksas kops Rīgas ielas, parkus, bērnu rotaļlaukumus un citas līdz šim nesakoptās vietas pilsētā. Uzkopšanas talkas notiks īpaša kristīga projekta ietvaros, kura ietvaros kristieši realizēs vēlmi pilsētai palīdzēt praktiskā veidā, pastāstīja projekta vadītājs Kristaps Tālbergs.

No 10. līdz 17.jūlijam jaunieši darbosies vairākos pilsētas rajonos, kopjot Rīgas domes norādītās vietas. Iecerēts, ka jaunieši veiks vienkāršus darbus - krāsos, tīrīs, vāks atkritumus, labos salauzto inventāru. Projektu organizē Latvijas Evaņģēliskās alianses jauniešu sadarbības tīkls "Proteīns" sadarbībā ar Rīgas domi un organizāciju "Citireach", kas ASV organizē līdzīgus pilsētas sakopšanas projektus. "Mēs kā kristieši esam aicināti celt katrs savu pilsētu. Mēs esam aicināti lūgt par savu pilsētu. Mēs esam aicināti evanģelizēt savā pilsētā. Esmu pārliecināts, ka mēs esam aicināti arī praktiski kalpot un būt par svētību tajā vietā, kurā esam, darot šo praktisko mīlestības darbu mūsu pilsētai, jo Dievs mīl visu pilsētu un visus iedzīvotājus, daudzi no viņiem to vienkārši nezina," sacīja Tālbergs. Paredzēts, ka projekts Rīgā risināsies piecas vasaras pēc kārtas. "Mūsu sapnis - piecos gados uzlabot Maskavas priekšpilsētas izskatu, kas šobrīd ir viens no drūmākajiem Rīgas punktiem. Tā ir nesakārtota un nesakopta, ar neapgaismotām ielām. Tur ir parki, kuri vairāk līdzinās izgāztuvēm, tāpat vairākas ēkas atrodas katastrofālā stāvoklī un domāju, ka būtu daudz, ja mēs tās kaut vai tikai nokrāsotu. Ir bērnu rotaļļaukumi, kuros gandrīz nemaz nav smilšu," stāstīja projekta vadītājs. Projekta laikā jaunieši ne tikai sakops pilsētu, bet arī piedalīsies vairākos dievkalpojumos un koncertos. Pēc nostrādātās nedēļas paredzēts projekta noslēguma pasākums kādā no pilsētas parkiem. Paredzēts, ka jaunieši dzīvos vienkopus vienā no Rīgas skolām. "Pasākumā aicināti piedalīties jaunieši no 16 gadiem, un es ļoti gribētu, lai piedalās arī pieredzes bagāti vecāki cilvēki, kuri enerģiskos jauniešus varētu pamācīt pareizi strādāt. Es pats, piemēram, nezinu, kā iestādīt koku un varu to tikai nojaust, bet vecāks cilvēks to zinās pavisam precīzi, jo viņam ir šāda pieredze," norādīja Tālbergs. Lai sagatavotos šim projektam, no 16. līdz 18.aprīlim notiks īpaša konference.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu