Pavasars Vīnes noskaņās...”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas Simfoniskais orķestris 2. aprīlī Graudu ielas koncertzālē ielūdz uz koncertu “Pavasars Vīnes noskaņās...” Diriģents Māris Kupčs koncertprogrammu veidojis gaišās un iedvesmojošās noskaņās un piektdienas vakarā tiks atvērti Vīnes komponistu radītie opusi. Skanēs gan Jozefa Haidna 100. simfonija, saukta par “Militāro”, gan J. Štrausa “Čardašs” no operetes “Sikspārnis”.

No Nacionālās operas koncertā piedalīsies soliste Kristīne Opolais (dz.1979.). Jaunā daudzsološā māksliniece beigusi Latvijas Mūzikas akadēmiju, kā fināliste piedalījusies arī Feručo Taljavini Austrijas Starptautiskajā konkursā, bet Latvijas Baltajā namā jau iestudējusi Tatjanu P. Čaikovska operā “Jevgeņijs Oņegins” un Mizeti Dž. Pučini “Bohēmā”. Liepājā K. Opolais atskaņos grāfienes un Suzannas ārijas no V.A. Mocarta “Figaro kāzām”, kā arī āriju no G. Hendeļa operas “Rinaldo”. Pirmajā daļā spēlēs jaunā panākumiem apvītā vijolniece Elīna Bukša. Mazajai māksliniecei ir tikai 13 gadi, viņa mācās Jūrmalas mūzikas vidusskolas 7. klasē, bet pabijusi jau neskaitāmos konkursos Lietuvā, Čehijā, Igaunijā, mājup atvedot 1. un 2. godalgas. Liepājā Elīna Bukša atskaņos V.A. Mocarta 5. koncerta vijolei ar orķestri La mažorā 1. daļu. Bet koncerts sāksies ar Liepājas Simfoniskā orķestra atskaņoto uvertīru no Antonio Saljeri operas “Vispirms mūzika, tad vārdi” (“Prima la musica, poi le parole” - it.) Koncertprogrammu komentēs pats diriģents Māris Kupčs. Gundars Venens, LSO preses un programmu sekretārs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu