Atklās Sigitas Daugules gleznu izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā no 29.marta līdz 10.aprīlim būs apskatāma Sigitas Daugules gleznu izstāde. Sigita Daugule ir viena no pazīstamākajām jaunās paaudzes gleznotājām, kura tiek dēvēta par pilsētas gleznotāju, jo viņas gleznu galvenā tēma ir Rīga, Vīne vai kāda skatītājiem nezināma pilsēta, turklāt nevis ikdienas reālijās, bet kā simbols.

Izstādē tiks eksponēti darbi, kuri tapuši pēdējo divu gadu laikā, izmantojot Valsts kultūrkapitāla fonda stipendiju. Par izejmateriālu savām gleznām Sigita Daugule izmantojusi fotogrāfijas. Izstādē redzamos darbus var iedalīt divās grupās - vienā ir pilsētu attēli no ļoti liela augstuma, kad ainava jau kļūst dekoratīva, otrajā grupā ir attēli no ļoti tuva skatu punkta, kad nojūk saikne ar ļoti pazīstamām lietām un detaļām un tās tiek uztvertas kā abstraktas kompozīcijas. Sigita Daugule dzimusi 1971.gadā Rīgā, mācījusies Rīgas 50.vidusskolā, pēc tam Latvijas Mākslas akadēmijā. Izstādēs piedalās kopš 1994.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu