Helikoptera avārijā Afganistānā gājuši bojā vismaz 12 cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Helikopters. Ilustratīvs voto
Helikopters. Ilustratīvs voto Foto: EPA/LETA

Afganistānas ziemeļos nogāžoties Moldovas kompānijas helikopteram, svētdien gājuši bojā vismaz 12 cilvēki - divi ukraiņu piloti un desmit afgāņu karavīri, paziņojuši Moldovas un Afganistānas avoti.

Kā pavēstījusi Moldovas aviācijas pārvalde, kompānijai "Valan International Cargo Charter" piederošajā helikopterā lidojuši 14 cilvēki, tai skaitā 11 Afganistānas drošības spēku karavīri un trīs apkalpes locekļi ukraiņi, no kuriem viens avārijā izdzīvojis.

"Gājuši bojā divi apkalpes locekļi un desmit pasažieri," norādīts paziņojumā.

Šādu upuru skaitu apstiprinājis arī avots Afganistānas drošības spēkos, tikmēr cits drošības spēku avots paziņojis, ka gājuši bojā 13 cilvēki un vienīgais izdzīvojušais ir ukraiņu pilots.

Helikopters "MI-14", kas veda arī munīcijas kravu, avarēja drīz pēc pacelšanās no bāzes pie Mazārešarīfas un pēc nogāšanās aizdegās. Pēc amatpersonu teiktā, upuri apdeguši līdz nepazīšanai.

Kā norādījis armijas pārstāvis, avāriju izraisījušas tehniskas problēmas.

Savukārt Afganistānas aizsardzības ministrijas pārstāvis pastāstījis, ka helikopteru no privātkompānijas īrējusi ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu