Parakstīs sadarbības līgumu ar Līgatnes lāčuku krustvecākiem "Dobeles dzirnavnieku" (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaujas Nacionālā parka (GNP) administrācija līdz marta beigām cer parakstīt sadarbības līgumu ar janvārī Līgatnes dabas takās dzimušo lāčuku Rūča un Dūdas krustvecākiem uzņēmumu "Dobeles dzirnavnieks".

To pavēstīja GNP direktors Jānis Strautnieks. Viņš pastāstīja, ka lāčuki no uzņēmuma jau saņēmuši koncentrēto lopbarību. Arī līgums paredzēs, ka uzņēmums palīdz sagādāt pārtiku lācēniem. Tāpat iecerēta finansiāla palīdzība Līgatnes dabas takām un atbalsts tehnikas iegādei, lai veidotu filmu par lāčiem. Līgums paredzēs sadarbību līdz gada beigām, taču Strautnieks pauda cerību, ka lācīšu un "Dobeles dzirnavnieka" draudzība ilgs ne vienu vien gadu. "Es ceru, ka šī sadarbība varētu būt ilglaicīga, un tas, ko es redzēju emocionāli no uzņēmuma vadības, man liek cerēt, ka sadarbība būs vēl daudzus gadus," sacīja Strautnieks. Viņš teica, ka "Dobeles dzirnavnieka" darbinieki plāno ierasties ekskursijās uz Līgatnes dabas takām. Pirms diviem mēnešiem dzimušie lācēni joprojām mīt pie zvērkopes Velgas Vītolas, bet maijā varētu pārcelties uz āra iežogojumu, savukārt rudenī pievienoties citiem lāčiem lielajā iežogojumā. Jau vēstīts, ka mazuļi lācenei Madei piedzima 19.janvārī. Tāpat kā par iepriekšējiem lācenes bērniem 2001.gadā dzimušo Ilzīti un 2002.gadā dzimušo Līzīti, par dvīņiem rūpējas Vītola, jo Made par mazuļiem negādā. Vārdiņus Rūcim un Dūdai izdomāja "Dobeles dzirnavnieka" kolektīvs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu