Aptiekās pieaudzis pieprasījums pēc D vitamīna, magnija un pretalerģijas līzdekļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cilvēki aptiekā. Ilustratīvs foto
Cilvēki aptiekā. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmajā pusgadā, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, teju dubultojies pieprasījums pēc D vitamīna un par aptuveni 30% pieaudzis pieprasījums pēc magnija un pretalerģijas līdzekļiem, liecina aptieku tīkla "Benu aptiekas" apkopotā informācija.

"Benu aptiekas" farmaceite Zanda Ozoliņa skaidroja, ka pieprasījums pēc D vitamīna un magnija skaidrojams ar to, ka cilvēki pakāpeniski apzinās D vitamīna pievienoto vērtību, jo īpaši imunitātes stiprināšanā, kā arī izjūt magnija trūkumu organismā, ko var radīt stress un nepilnvērtīgs uzturs.

Attiecībā uz pretalerģijas līdzekļiem farmaceite norādīja, ka šī gada siltajā pavasarī vienlaicīgi ziedēja ļoti daudz augu un koku, kas veicināja problēmas ar elpceļiem, ko izraisa alerģija pret ziedputekšņiem un putekļiem. Tāpat arī sausā un siltā vasara sagādāja vairāk putekļu kā ierasts, un jūtīgāki cilvēki bija spiesti vērsties aptiekās pēc palīdzības.

Tostarp arī, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, gada pirmajā pusē bija vērojams nepilnu 15% pieprasījuma pieaugums pēc pretsaaukstēšanās līdzekļiem, kā arī visā pusgadā par 20% pieaudzis pieprasījums pēc vēdera labsajūtas līdzekļiem.

Pretsaaukstēšanās līdzekļu pieprasījuma pieaugumu Ozoliņa skaidroja galvenokārt ar agro pavasari, savukārt attiecībā uz vēdera labsajūtas līdzekļu pieprasījumu farmaceite norādīja, ka intensīvā dzīves ritma radītais stress, kas bieži vien iet roku rokā ar neveselīgu uzturu, bieži rada vielmaiņas un citas vēdera problēmas, kas cilvēkiem liek vērsties pēc padoma aptiekās.

Pirmajā pusgadā, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, par nepilniem 15% pieaudzis arī pieprasījums pēc ādas kopšanas līdzekļiem. Pieprasījuma pieaugumu šajā kategorijā, kurā ietilpst gan dažādi līdzekļi problemātiskas ādas kopšanai un ārstēšanai, gan līdzekļi brūču apstrādei un kopšanai, farmaceite skaidro ar silto vasaru, kuras laikā cilvēki daudz vairāk laika pavadīja brīvā dabā, nodarbojoties ar sporta un citām brīvdabas aktivitātēm.

Kā ziņots, "Benu aptieku" tīkla pārvaldītājas SIA "Benu aptieka Latvija" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.februāra līdz 2017.gada 31.janvārim, bija 41,909 miljoni eiro, kas ir par 7,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet peļņa samazinājās par 14,1% un bija 1,11 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Benu aptieka Latvija" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,333 miljoni eiro. "Benu aptieka Latvija" pilnībā pieder "Phoenix Baltics Holding", kuras īpašniece savukārt ir Vācijas kompānija "Phoenix International Beteiligungs GmbH".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu