Spēcīgā sprādzienā Somālijas galvaspilsētā nogalināti seši cilvēki

LETA/AP/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sieviete skrien garām terorista izraisīta sprādziena vietai Mogadīšo, Somālijā
Sieviete skrien garām terorista izraisīta sprādziena vietai Mogadīšo, Somālijā Foto: Reuters/LETA

​Spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotā spēcīgā sprādzienā pie kādas administratīvās ēkas Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo svētdien nogalināti vismaz seši cilvēki.

Upuru skaitā ir divi bērni un trīs karavīri, kas apsargāja pilsētas Houlvadagas rajona administrācijas ēku kompleksu.

VIDEO: Spēcīgā sprādzienā Somālijas galvaspilsētā nogalināti seši cilvēki

Eksplodējot mīnētai automašīnai, ievainoti vēl 14 cilvēki, galvenokārt tuvējās islāma skolas audzēkņi, kā arī kāda augsta Houlvadagas rajona amatpersona. Sagruvusi skolas ēka, cietušas vairākas tuvējās mājas un kādas mošejas jumts. Amatpersonas pieļauj, ka upuru skaits var izrādīties vēl lielāks.

Atbildību par sprādzienu uzņēmies Somālijas islāmistu grupējums "Al Shabab".

Kā pastāstījis Mogadīšo policijas kapteinis Mohameds Huseins, spridzinātājs centies pabraukt garām ēkas apsardzei, bet drošības spēki mašīnu apturējuši un viņš to uzspridzinājis pie vārtiem. Pēc Huseina teiktā, nav šaubu, ka uzbrucēja mērķis bijis panākt pēc iespējas lielāku upuru skaitu.

"Al Shabab" regulāri sarīko uzbrukumus valdības ēkām, viesnīcām un restorāniem. Pērn šādā mīnētas kravas mašīnas sprādzienā dzīvību zaudēja 512 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu