ASV lielākie uzņēmumi izvēlas investēt Austrumeiropas valstīs (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Tirdzniecības palātas Vācijā un konsultāciju grupas "Boston Consulting Group" jaunākais pētījums liecina, ka ASV firmas vislabprātāk izvēlētos investēt Austrumeiropas valstīs.

Pētījumā, kura nolūks bija noskaidrot, kurās valstīs ASV uzņēmumi būtu ieinteresēti investēt, piedalījās 100 ASV lielākās kompānijas, to vidū "Microsoft", "Cisco systems", "Apple", "Burger King", "Coca-Cola" un "Disney". Liela daļa kompāniju - 46% - par pievilcīgāko reģionu investīcijām atzina Austrumeiropu. 24% aptaujāto izvēlētos investēt Lielbritānijā un 14% respondentu - Vācijā. "Czechinvest", kura veicina investīcijas Čehijā, direktors Rene Sameks "EUobserver" minēja vairākus iemeslus, kādēļ ASV firmas ir tik ļoti ieinteresētas investēt Austrumeiropas valstīs. Kā vienu no iemesliem viņš minēja to, ka topošajās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs ir salīdzinoši zemākas darbaspēka izmaksas, turklāt šajās valstīs ir vieglāk atrast augsti kvalificētus darbiniekus un izaugsmes iespējas reģionā ir milzīgas. Šo valstu iestāšanās Eiropas Savienībā ir vēl viens faktors, kas mudina ASV uzņēmumus investēt Austrumeiropas valstīs. "Daudzi pievienošanos [ES] uztver kā apliecinājumu stabilai un drošai investīciju videi," viņš teica. Savukārt galvenos birojus ASV uzņēmumi labprātāk izvietotu Vācijā - 27% respondentu, Šveicē - 21%, Nīderlandē un Lielbritānijā, kurām priekšroku deva 15% aptaujāto.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu