Latvija un Malta vēlas kopīgi aizstāvēt mazo valstu intereses ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas prezidente un Maltas premjers otrdien pārrunājuši iespējas abām valstīm Eiropas Savienībā (ES) kopīgi aizstāvēt mazo valstu iespējas piedalīties nozīmīgu lēmumu pieņemšanā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc tikšanās ar Maltas premjeru Edvardu Adami (Edward Fenech Adami) žurnālistiem stāstīja, ka gan Latvijai, gan Maltai šķiet svarīgs pietiekami liels Eiroparlamenta deputātu skaits. "Mums abām ir pietiekami svarīgi saglabāt tiesības izvirzīt savu eirokomisāru," sacīja prezidente. Viņa otrdienas rītā tikās ar Maltas opozīcijas līderi Alfrēdu Santu (Alfred Sant), kura pārstāvētā Darba partija ilgu laiku bija pret valsts iestāšanos ES. "Nu viņi [opozīcija] ir tādā dīvainā situācijā, bet man prieks, ka viņi sapratuši Eiropas lielo nozīmi pašas Maltas attīstībā," teica Vīķe-Freiberga. Viņa arī stāstīja, ka pēc Eiropu atbalstošās Nacionālistu partijas uzvaras vēlēšanās "opozīcijai ir jāmeklē jauni aspekti, par ko cīnīties". Prezidentei, kas Maltā ieradās pirmdien, otrdien plānota intervija laikrakstam "Malta Business Weekly" un piedalīšanās Maltas un Latvijas uzņēmēju sanāksmē Maltas Tirdzniecības kamerā. Prezidente otrdien arī atklās Latvijas goda konsulātu Maltā, kur par konsulu strādās līdzšinējais konsuls Marks Antonijs Samuts (Mark Anthony Sammut). Vakarā prezidente rīko pieņemšanu, kurā uzstāsies stīgu kvartets "Diference" no Latvijas. Vizīte Maltā beigsies trešdien, kad Vīķe-Freiberga piedalīsies diskusijā "Mazās valstis jaunajā globalizētajā pasaulē: izaicinājumi un iespējas". Viņai plānota arī ekskursija pa Mdinas pilsētu, kas pirms kristiešu ierašanās Maltā bija salas galvaspilsēta. Kopā ar prezidenti uz Maltu devusies arī kultūras ministre Ingūna Rībena, Latvijas vēstnieks Maltā Jānis Lūsis, Rīgas mērs Gundars Bojārs, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras vadība un uzņēmēju delegācija - ostu, kuģubūves, transporta, tūrisma un citu nozaru pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu