Kino jaunumi un jaukumi Krējuma “Turzā”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vai gribat redzēt jaunās "Oskara" ceremonijas dekorācijas, "Gredzenu pavēlnieka" finālu japāņu gaumē un šogad tik nopietno Nikolu Kidmenu jaunā seksīgā lomā? Šie un vēl daži citi kino sīkumi mums šoreiz sabērti "Turzā".

Nikola Kidmena ar filmām “Stundas” un “Aukstais kalns”, nostiprinājusi pozīcijas pasaules vadošo dramatisko aktrišu pulkā, nākamajā filmā atgriezusies seksīgas kaķenītes tēlā. Nikola cīnīsies par mājsaimnieču tiesībām “Stepfordas sievās”. Filma tapusi pēc populāra tāda paša nosaukuma Airas Levina romāna.

Kādu laiciņu otrpus kamerai pie monitoriem nolēmis pavadīt Džordžs Klūnijs. Viņš nupat ieradies Skotijā, lai režisētu savu nu jau otro filmu The Jacket. Pēc visa spriežot, Džordžam padomā kas nopietns. Pagājušā gada “Oskara” laureāts Adrians Brodijs tēlos Līča kara veterānu, kurš ieslodzīts psihiatriskajā slimnīcā un spiests likt lietā savas gaišrega spējas, lai izbēgtu no nāves. Filmēšana notiks kādā pamestā psihiatriskajā klīnikā dziļi Skotijas laukos.

Pīters Džeksons, Elija Vuds un pārējie Gredzenu brālības hobiti piedzīvojuši aizraujošus mirkļus vietā, kur viņi to varbūt vismazāk gaidīja – Japānā. “Gredzenu pavēlnieka” trešās daļas pasaules reklāmas tūre noslēdzās ar grandiozu šovu pie kāda tempļa Tokijā. Elija Vuds vēlreiz iedzīvojās filmas noslēguma epizodē, iemetot ugunskurā burvju gredzenu. Nu gan laikam ceļojums vismaz šīs filmas veidotājiem ir beidzies.

Dažādi jokaini tēli gluži kā no ekrāna izkāpuši gozējās Londonas ielās citas filmas pirmizrādē. Timu Bērtonu uz jaunākās filmas “Lielā zivs” atklāšanas svētkiem pavadīja vesels dabas kļūdu cirks, kā arī filmas zvaigznes Jūens Makgregors un Helēna Bonema Kārtere. “Betmenu” un “Marss uzbrūk!” režisors Tims Bērtons rada tādas pasaules, kādas cits neviens nespēj, arī “Lielajā zivī” par kāda ar bagātu iztēli apveltīta vīra neticamajiem piedzīvojumiem un nesaprašanos starp tēvu un dēlu. Līdz Latvijai “Lielā zivs” atpeldēs martā.

Bet jau 29.februārī Losandželosā izšķirsies vairāku desmitu zelta vīriņu liktenis. Pagājušajā nedēļā plašākai publikai izrādīti šāgada Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas dekorāciju meti. Makets un interaktīvie ekrāni dod ieskatu mākslinieku iecerēs, kuru pamatā likta Holivudas valdzinošā pagātne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu