Nosauktas "Golden Globe" nominācijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nosauktas izcilās kino balvas "Golden Globe" nominācijas, ko tradicionāli uzskata par Oskaru priekšvēstnešiem. Balvas tiks piešķirtas 25.janvārī.

Par nomināciju līderi kļuvusi Entonija Mingelas filma "Aukstais kalns" ("Cold Mountain") ar Džūdu Lovu un Nikolu Kidmenu galvenajās lomās, kas tikko piedzīvojusi Amerikas un Eiropas pirmizrādi. Tā izvirzīta gan kā labākā filma, gan par labāko režiju un scenāriju. Nominācijas saņēmuši arī filmas trīs galveno lomu tēlotāji, ne tikai Kidmena un Lovs, bet arī daudzpusīgā Renē Zelvēgere. Vēl uz labākās filmas godu kandidē Klinta Īstvuda drāma "Noslēpumu upe", kas skatāma arī Rīgā, un arī šai filmai minētas vairākas nominācijas - to skaitā arī nominācija par labāko vīrieša lomu Šonam Penam un labāko otrā plāna lomu Timam Robinsam. Uz balvu pretendē arī varonīgais samurajs - Uma Tūrmane par darbu Kventina Tarantīno ekstrēmajā filmā "Nogalināt Bilu". Protams, ir arī "Gredzenu pavēlnieka" pēdējā daļa un patlaban Rīgā skatāmā epohālā dēku filma par Napoleona karu laikiem "Master and Commander: The Far Side of the World". Arī šis austrāliešu režisora Pītera Veira kinodarbs ksandidē uz gada labākās filmas godu un sola balvu Raselam Krovam kā labākajam aktierim. Labākās dramatiskās aktrises kategorijā izvirzītas Keita Blanšeta filmā "Veronica Guerin", Nicola Kidmena filmā "Cold Mountain", Skārleta Džohansone filmā "Girl With a Pearl Earring", Šarlīze Terona filmā "Monster", Uma Tūrmane filmā "Kill Bill: Vol. 1" un Evana Reičela Vuda filmā "thirteen". Par labākā dramatiskā aktiera titulu cīnīsies Master and Commander: The Far Side of the World", Toms Krūzs filmā "The Last Samurai", Bens Kingslijs filmā "House of Sand and Fog", Džuda Lovs filmā "Cold Mountain" un Šons Penns filmā "Mystic River". Labākais režisora kategorijai nominēti Sofija Kopola ("Lost in Translation"), Klints Īstvuds ("Mystic River"), Pīters Džeksons ("The Lord of the Rings: The Return of the King"), Entonijs Mingela ("Cold Mountain") un Pīters Veirs ("Mystic River"). Labākās ārzemju filmas nomināciju sarakstā iekļuvusi mūsu kaimiņvalsts Krievijas pārstāvja režisora Andreja Zvjaginceva filma "Atgriešanās". Pārējās pretendentes ir "The Barbarian Invasions" (Kanāda), "Goodbye, Lenin!" (Vācija), "Monsieur Ibrahim" (Francija) un "Osama" (Afganistāna). Uzvarētāji tiks noteikti arī nominācijās labākais scenārijs, labākā otrā plāna aktrise, labākais otrā plāna aktieris, labākā filmas mūzika un citās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu