Nedēļas gardumi Krējuma "Aperitīvā"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labvakar! Es esmu Agnese Vārpiņa un šis ir raidījums Krējums...saldais, kas stāsta par dzīves baudām un mirkļiem, kas dara to krāšņāku. Ticiet man, pagājušā nendēļa sniedza ne mazums iespēju- gan uzdejot disko ritmos, gan paklausīties labu mūziku, turklāt dažviet Latvijā jau varēja ļauties ziemas priekiem uz kalna. Bet raidījumu sākam tradicionāli ar rubriku "Aperitīvs"- tajā jaunumi mūzikā, gardumi virtuvē un dzīves svinētājs galerijā.

Balsis no kosmosa

Latvijai jau kādu laiku ir pašai savs “kosmoss”. Pieci puiši ar klasisku mūzikas izglītību ir pievērsušies vismaz mūsdienu Latvijā netradicionālam mūzikas stilam. Viņi iedziedājuši 11 pazīstamu latviešu dziesmu a capella versijas grupas dalībnieku aranžējumā. Starp tām Ainara Mielava “Tu saviļņoji mani”, Imanta Kalniņa “Dūdieviņš”, Jura Kulakova “Pie baltas lapas” un PRĀTA VĒTRAS “Spogulīt, spogulīt!”. Apbrīnas vērts ir fakts, ka ierakstā nav izmantoti jebkādi mūzikas instrumenti, kā arī skaņas augstumu regulējošas ierīces. Tiem, kam radusies interese klātienē pārliecināties par mūziķu augsto profesionalitāti un skatuvisko pievilcību, tāda iespēja būs divos koncertos LNO jaunajā zālē nākamā gada martā. Vismaz mūs Cosmos noteikti savaldzināja...

Maza “Zāberiska” pasēdēšana

Šogad māksliniekam Vilnim Zāberam būtu 40 gadu. Šo jubileju māklas cilvēki vēlas nosvinēt tā ļoti zāberiski kā kopā būšanu ar draugiem un domubiedriem. Latvijas Mākslinieku savienības galerijā mākslinieks Andris Breže kopā ar mākslinieka dzīvesbierdi Ingrīdu Zāberi veido izstādi- gan līdz šim nekur nepublicēti mākslinieka zīmējumi, fotogrāfijas, gan videomateriāli, kas filmēti deviņdesmito gadu sākumā un tagad, kad mākslinieka draugi dalās atmiņās par Vilni. Nākamnedēļ to papildinās arī grāmata par Zāberu. Tā iecerēta kā izstāde, kas rada svētku sajūtu- par Zāberu ir teikts: “Vilnis jau nebija ikdienas lietošanai. Vilnis bija svētkiem.”

Ņamm!

Kolēģis un mūsu draugs Egils Zariņš, kurš pazīstams ne tikai kā ziņu cilvēks, bet arī virtuves noslēpumu zinātājs, pagājušajā nedēļā izdeva grāmatu “Kulinārie memuāri”. Pabijis teju puspasaulē, grāmatā ir ne tikai eksotisko zemju gardāko un interesantāko ēdienu receptes, bet arī pārdomas un piedzīvojumi. Tikšanās vietu mainīt nedrīkst un arī šoreiz, grāmatu svētkos Egils draugus pulcēja iemīļotajā klubā “Maurīcijs”, kur recepšu pieraksti tapuši īstenībā. Ņammmmmm.....

Visi uz tirgu!

Latvijas mākslas akadēmijā pagājušajā nedēļā atklāta studentu un pasniedzēju darbu izstāde un pārdošana- “Jarmarka”. Šī trīsdesmito gadu tradīcija atjaunota un akadēmija par tirgus placi pārtapusi, lai ne tikai parādītu un pārdotu, bet arī daļu no iegūtajiem līdzekļiem ziedotu Mākslas akadēmijas aulas restaurācijai- restaurētu lielāko jūgendstila freskas un sienu gleznojumu Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu