Kino "Rīga" demonstrēs animācijas filmu "Punduris Gardegunis"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātrī "Rīga" no 26. decembra būs skatāma jaunā Krievijas pilnmetrāžas animācijas filma "Punduris Gardegunis", kas veidota pēc Vilhelma Haufa pasaku motīviem. Ar šo filmu režisors Iļja Maskimovs jau otro reizi pievērsies pasaules pasaku klasikai. Pirms dažiem gadiem pirmizrādi piedzīvoja viņa filma "Smaragda pilsētas burvis".

Filmas pirmizrāde Maskavā notika 20. martā, un divās nedēļās filma nopelnīja vairāk nekā 400 tūkstošus dolāru. Filmu ieskaņojuši Krievijā labi pazīstamie aktieri Viktors Suhorukovs, Alberts Asadulins, Jevgeņija Igumnova, Ivans Krasko, Natālija Daņilova un Igors Šibanovs. Filma stāsta par mazu zēnu Jēkabu, kurš ir visu apbrīnots skaists bērns. Viņš kādudien dodas palīdzēt mātei – tirgussievai, taču jau promejot viņu noķer veca vecene – lai palīdzot aiznest smago kāpostu maisu uz viņas māju. Abi dodas ceļā, taču, pārkāpjot pāri mājas slieksnim, būdele pārvēršas pasakainā pilī, bet vecene – ļaunā raganā, kuras acīs zilas uguntiņas gail. Izrādās, ka Jēkabs ir vienīgais, ar kura palīdzību atdzīvināt viņas radīto monstru, kas sagrautu visu pasauli. Vajadzīga tikai Jēkaba labsirdīgā sirds, un briesmonis atdzīvosies. Taču mazais puisēns atsakās un top noburts par punduri ar milzīgu degunu. Filmu kino “Rīga” demonstrēs no 26. decembra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu