Francijas ārlietu ministrs: Asads ir "laimējis karu, bet nav laimējis mieru"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns
Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns Foto: AP/LETA

Sīrijas prezidents Bašars al Asads ir "laimējis karu, bet nav laimējis mieru", ja ar starptautiskās kopienas palīdzību netiek panākts politisks risinājums, svētdien paziņojis Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Viņš brīdinājis par Rietumu atbildes reakciju, ja Asads "ļautos kārdinājumam" likt lietā ķīmiskos ieročus paredzamajā kaujā par pēdējo lielāko nemiernieku anklāvu - Idlibas provinci Sīrijas ziemeļos.

"Asads uzvarējis šo karu, tas jāatzīst. Bet viņš nav panācis mieru," uzsvēris Ledriāns, piebilstot, ka arī gadījumā, ja Asada spēki ieņems Idlibu, tas neatrisinās problēmas, kas pirms septiņiem gadiem izraisīja šo karu.

Kā viņš sacījis radiostacijai "France Inter", Francija šomēnes ANO Ģenerālajā asamblejā aktīvi centīsies panākt politisku risinājumu Sīrijā un jau šobrīd risina sarunas ar Krieviju, Turciju un Irānu, mudinot tās izmantot savu ietekmi uz Asadu, lai pēc tam, kad karš būs beidzies, tiktu sāktas politiskas sarunas.

Pēdējās dienās pieaug bažas, ka Asadam lojālie spēki sāks pilna mēroga uzbrukumu Idlibai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu