Kaimiņi nesadzīvo ar pazīstamo uzņēmēju Irēnu Pulkinenu (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igors ir viens no vairākiem īpašniekiem, kam pieder telpas Jēkaba ielā 3/5. Tomēr viņš ir neapmierināts ar cita ēkas līdzīpašnieka – pazīstamās uzņēmējas Irēnas Pulkinenas darbību.

Igoram ticis piesūtīts mistisks rēķins par komunālajiem maksājumiem no firmas „JSP Realty Management”, kurā Pulkinena esot direktore, lai gan Igors neesot atbalstījis uzņēmuma kļūšanu par nama apsaimniekotāju. Bez citu piekrišanas tiekot aizslēgtas durvis, kuras ļautu ērtāk nokļūt mājās iekšpagalmā dzīvojošajiem, vēl kādām durvīm sabojāts kods, bet viena eja pat aizmūrēta.

Igors: “Aiz šīm aizmūrētajām durvīm atrodas koplietošanas telpas – gaitenis. Mums saka – jūs pa to nestaigājat, bet, atvainojiet, tā ir daļa mana īpašuma, man taču ir tiesības to kontrolēt!”

Report.: Arī Rīgas domes Administratīvā komisija te saož negodīgu rīcību. Tā kā namam neesot apstiprināta koplietošanas telpu izmantošanas kārtība, neviens īpašnieks nevarot kaut ko uzsākt bez pārējo piekrišanas. Tomēr būvvalde saskaņojusi rekonstrukcijas projektu.

Mirdza Vītola, RD Administratīvās komisijas priekšsēdētāja: “Ja viņiem nav šīs piekrišanas, būvvalde nav tiesīga neko saskaņot, ja viņa, protams, zina, ka tur ir līdzīpašnieki, šinī gadījumā, cik es zinu, ir maldināta būvvalde un viņi nav zinājuši, ka ir līdzīpašnieki.”

Report.: Komisijas priekšsēdētāja norāda, ka šāda rīcība jau izskatās pēc krimināllietas un te darbs prokuratūrai. Viņa iesaka Igoram taisnību meklēt tiesā. Savukārt uzņēmēja Irēna Pulkinena apvainojumus noliedz, norādot, ka nesaskaņu patiesais cēlonis esot atteikums pārpirkt no Igora un vēl pāris viņa kaimiņiem dzīvokļus par nesamērīgi augstu cenu – 2000 eiro kvadrātmetrā.

Irēna Pulkinena, uzņēmēja: “Viss ir likumīgi, mēs neesam darījuši neko, kas ārpus likuma jeb ārpus projekta.”

Report.: Pulkinena norāda, ka saskaņojumu vajadzējis tikai ar lielāko daļu līdzīpašnieku, nevis ar visiem, un tas arī izdarīts. Rīgas pilsētas būvvalde norādīja, ka par saskaņošanu atbildīgs sertificētais arhitekts Aigars Blažēvics, kas izstrādājis projektu.

Dana Hasana, RD Attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja: “Šim saskaņotajam telpu projektam veikta saskaņošana ar telpu kopīpašniekiem, respektīvi, kaimiņiem, tajā ir arī sertificēta arhitekta jeb būvdarbu vadītāja paraksts.”

Report.: Būvvalde aicina Igoru rakstīt viņiem oficiālu iesniegumu. Tikmēr Administratīvā komisija līdz ceturtdienai sola lemt par soda piemērošanu Irēnai Pulkinenai par patvaļīgu rīcību, aizslēdzot durvis un mainot durvju kodu. Nekas daudz gan par to šajā gadījumā nedraudot – 25 lati.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu