Bagdādē apšaudītajā viesnīcā bijusi LNT filmēšanas grupa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bagdādes viesnīcā "Sheraton", kura šorīt apšaudīta ar raķetēm, atradusies arī "Latvijas Neatkarīgās Televīzijas" (LNT) filmēšanas grupa, ziņo "Radio SWH". Latviešu žurnālisti uzbrukumā nav guvuši ievainojumus un uztraukumam nav pamata, sacīja LNT raidījuma "Nedēļa" vadītājs Egils Zariņš, kurš šodien sazinājies ar filmēšanas grupu.

Uz Irāku devies raidījuma producents Edvīns Inkēns, operators Aivars Erdmanis un reportieris Vairis Stašāns. Zariņš atstāstīja kolēģu teikto, ka viesnīcā "Sheraton" apšaudē nav cietis neviens iemītnieks. Vienīgi bijis neliels izbīlis, "modinātāja vietā izdzirdot sprādzienu". Kā ziņots, uz Bagdādes centrā blakus esošajām viesnīcām "Sheraton" un "Palestīna", kuras izmanto daudzi ārvalstu žurnālisti un civilie līgumu darbinieki, agrā rītā izšautas vismaz piecas raķetes, kas trāpījušas augšējos stāvos. Uzbrukuma brīdī viesnīcu iemītnieki pārsvarā vēl gulējuši. Vismaz viens cilvēks tika nopietni ievainots, un vēl daži guva vieglus ievainojumus. Raķetes izšautas no tuvējās šķērsielas. Policija atradusi raķešu palaišanas ierīces, bet uzbrucēji vēl tiek meklēti. Pēc neilga laika ar trim raķetēm apšaudīta arī Irākas Naftas ministrijas ēka, kur ceturtajā stāvā izcēlies ugunsgrēks. Sprādzienu brīdī Naftas ministrijas ēkā nav atradušies cilvēki, līdz ar to nav arī cietušo. Uzbrucēji abos gadījumos izmantojuši raķešu palaišanas ierīces, kas bijušas paslēptas starp lauksaimniecības produktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu