Lībijas galvaspilsētā izbēguši 400 cietumnieki (1)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cietuma logi. Ilustratīvs foto
Cietuma logi. Ilustratīvs foto Foto: Reuters/LETA

Lībijas galvaspilsētas Tripoles dienvidu priekšpilsētā, kur šonedēļ norisinās bruņotas sadursmes starp konkurējošajiem grupējumiem, svētdien sācies ieslodzīto dumpis Ain Zaras cietumā un brīvībā izkļuvuši aptuveni 400 ieslodzītie, paziņojusi policija.

Kā norādīts tās izplatītajā paziņojumā, ieslodzītajiem izdevies izlauzt durvis un izbēgt, bet apsargi, baidoties par savu dzīvību, nav spējuši viņus aizkavēt.

Policijas pārstāvis, ar ko izdevies sazināties ziņu aģentūras AFP korespondentam, nav varējis sniegt sīkāku situācijas skaidrojumu.

Ain Zaras cietumā Tripoles dienviddaļā ieslodzīti lielākoties kriminālnoziedznieki vai 2011.gadā gāztā un nogalinātā diktatora Muammara Kadafi atbalstītāji, kas atzīti par vainīgiem slepkavībās sacelšanās laikā.

Jau ziņots, ka Lībijas ANO atzītā valdība svētdien izsludināja ārkārtējo stāvokli Tripolē un tās piepilsētās saistībā ar sadursmēm, kurās pēdējo dienu laikā zaudējuši dzīvību 39 cilvēki, tai skaitā civiliedzīvotāji, un ievainoti vēl 96 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu