Repše sveic trīnīšu māmiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Einars Repše sveic Nadeždu Vjaļikovu ar trīnīšu nākšanu pasaulē un novēl visai ģimenei labu veselību, izturību un kopīgi piedzīvot daudz priecīgu brīžu, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Agnese Korbe.

Repše atzinis, ka viņam ir prieks par šiem trim mazuļiem - diviem puisīšiem un meitenīti -, un norāda, ka šie jaundzimušie ir "kā brīnums, īpaši laikā, kad dzimstības atbalstīšana un veicināšana Latvijā kļuvusi par vienu no valdības prioritātēm". Jau ziņots, ka vakar no rīta Rīgā, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā rīdziniecei Vjaļikovai piedzimuši trīnīši - divi puisīši un meitenīte, vēstīja "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA). Visi trīs mazuļi pašlaik atrodas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas mediķu aprūpē. Nodaļas vadītājs dakteris Mārcis Cīrulis pastāstīja, ka trīnīši ceturksni pēc deviņiem nāca pasaulē pirms laika ar ķeizargrieziena palīdzību. Trīsdesmit trīs gadus vecajai Vjaļikovai tās bijušas pirmās dzemdības. Prieks, uzzinot par gaidāmajiem trīnīšiem, bijis neaprakstāms. Ik gadu Latvijā trīnīši dzimst vidēji divas trīs reizes. Nav dzirdēts, ka Latvijā vienlaikus būtu piedzimuši vairāk nekā trīs bērni. Visiem līdz šim Latvijā dzimušajiem trīnīšiem valdība izmaksājusi 3 000 latu vienreizējo pabalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu