ASV ar likumu cīnīsies pret prāvām aptaukošanās dēļ (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV demokrātu kongresmenis no Ilinoisas štata Džons Fričijs ir izstrādājis likumprojektu, kas aizliegtu amerikāņiem sūdzēt tiesā ēdināšanas uzņēmumus vai pārtikas ražotājus par aptaukošanās radītām veselības problēmām vismaz Ilinoisas štatā, kur atrodas "McDonald's Corp." galvenais birojs.

Fričija izstrādātais "Ilinoisas Likumprojekts par patēriņu ar veselo saprātu" aizliedz Ilinoisas civiltiesās pieprasīt kompensācijas no pārtikas ražotājiem, pārdevējiem vai izplatītājiem par lieka svara vai tukluma radītām veselības problēmām. Fričijs paziņoja, ka šā likumprojekta mērķis ir darīt galu tādām "frivolām prāvām", kādas pēdējos divos gados ir ierosinātas pret ātrās ēdināšanas tīkliem "McDonald''s", "Wendy''s", "Kentucky Fried Chicken" un "Burger King". Vienā šādā prāvā 56 gadus vecs ņujorkietis Cīzars Bārbers apgalvoja, ka šo tīklu ēstuvēs patērētā treknā un kalorijām pārbagātā pārtika izraisījusi viņa aptaukošanos, kas kļuvusi par cēloni divām sirdslēkmēm. "Tas ir aicinājums uz personīgu atbildību. Šķiet, ka problēmas gadījumā mēs vienmēr gribam kādu vainot. Tomēr, ja jūs regulāri apēdat trīskāršu čīzburgeru, divas frī kartupeļu porcijas un kokteili, tad jums jāpaskatās spogulī, kad jūs gribat kādu saukt pie atbildības," sacīja Fričijs. Kongresmenis cer janvārī iesniegt šo projektu Ilinoisas štata likumdošanas iestādē. Ja projekts gūs pietiekamu atbalstu, tas aprīlī var nokļūt uz Ilinoisas gubernatora Roda Blagodževiča galda. Ja gubernators šo projektu parakstīs, tas iegūs likuma spēku Ilinoisas štatā. ASV Kongresa locekļi Kapitolijā apsver līdzīga federāla likuma pieņemšanu. 2003.gada Likumprojektu par patēriņu ar veselo saprātu pašlaik apspriež Pārstāvju palātas apakškomiteja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu