Vācijā skolēniem piešķirs burgerus apmaiņā pret ieročiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas pilsēta Dīcenbaha plāno skolēniem piešķirt burgerus apmaiņā pret viņu ieročiem, ziņo "Ananova". Dīcenbahas sociālo dienestu darbinieki saka, ka piešķirs "Burger King" kuponus jauniešiem, kas nodos savus ieročus, tādus kā atspernažus, kastetes un kunfu zvaigznes.

Organizatori saka, ka projekts ir domāts jaunās likumdošanas veicināšanai, kuras mērķis ir vērsties pret jauniešiem, kas nēsā ieročus, vēsta laikraksts "Frankfurter Rundschau". Likums tika pieņemts pēc traģēdijas Erfurtes skolā, kad kāds izslēgts skolnieks pagājušā gada aprīlī nošāva 13 skolotājus, divus skolēnus un policistu un pēc tam izdarīja pašnāvību. Taču mērs Stefans Gīzlers kritizēja plānus kā "bezatbildīgus" un sacīja, ka jauniešiem būtu jārespektē likums bez īpašas mudināšanas. Gīzlers salīdzināja plānus ar "konfekšu izdalīšanu šoferiem, lai tie ievērotu ceļu satiksmes noteikumus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu