Balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems aktrise Vija Artmane (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijas Profesionālo teātru jauniestudējumu skates Teātra balvas "Spēlmaņu nakts" žūrija un eksperti nolēma, ka balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā šogad saņems izcilā Dailes teātra aktrise Vija Artmane.

Latvijas Teātra darbinieku savienībā informēja, ka žūrijas komisija un eksperti izvirzīja arī kandidātus nominācijās "Labākais baleta mākslā", "Labākais operas mākslā", "Spilgtākā debija teātrī". Šogad tiek pievienota arī viena jauna nominācija - "Labākais aktierdarbs radioteātrī". Pretendentus šai nominācijai izvirzīja Radioteātris. Nominācijā "Labākais baleta mākslā" šogad izvirzīta Margarita Demjanoka, Pāvels Vasiļčenko un Raimonds Martinovs. Kategorijā "Labākais operas mākslā" uz Spēlmaņu nakts balvu pretendēs Egils Siliņš, Kristīne Gailīte, Aleksandrs Antoņenko, Aleksandrs Viļumanis un Andris Veismanis. Savukārt nominācijai "Spilgtākā debija teātrī" izvirzīta Inga Šļubovska un Baiba Kokina, bet nominācijai "Labākais aktierdarbs radioteātrī" - Ivars Stonins, Maija Apine un Tamāra Sudņika. Savienībā informēja, ka šogad teātra dzīvē saistībā ar "Spēlmaņu nakts" jauniestudējumu skati parādīsies kas nebijis - Teātra balvai nominēto izrāžu dekāde. Laikā no 11.novembra līdz 22.novembrim Rīgā dažādos teātros vienkopus tiks rādītas visas "Spēlmaņu nakts" balvai nominētās izrādes. Teātra balvas "Spēlmaņu nakts" svinīgā ceremonija notiks 23.novembrī, Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, plkst.21.20 Dailes teātrī. 23.novembrī plkst.14 turpat, Dailes teātrī, notiks "Spēlmaņu naktij" veltītā diskusija - konference, kurā tiksies teātra mākslinieki, kritiķi un interesenti, lai kopīgi atskatītos uz pagājušo sezonu teātra dzīvē Latvijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu