Savākti Grīziņkalna skeitparkam nepieciešamie līdzekļi (17)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Akcijas "Mani Senči ir Labie!" ietvaros pusotra mēneša laikā savākta nepieciešamā summa Grīziņkalna skeitparka pirmās kārtas izveidei, informēja viena no akcijas organizatorēm jauniešu organizācijas "Avantis" direktore Ilona Bičevska.

Kopš 21.augusta Rīgas lielākajam ekstrēmo sporta veidu parkam līdzekļus piešķīrusi Rīgas dome, akciju atbalstījuši arī daudzi uzņēmēji un bērnu vecāki. "Rīgas domes, uzņēmēju un iedzīvotāju lielā atbalsta dēļ parku atklāsim jau oktobra beigās," pastāstīja "Avantis" direktore Ilona Bičevska. 24.oktobrī ar parku varēs iepazīties mediji, bet 1.novembrī notiks lielā parka atklāšana un pirmās ekstrēmo sporta veidu sacensības. Pasākuma nagla būs Sniega kluba organizētās un TV5 tiešraidē translētās snovborda sacensības ar pasaules kausa ieguvēja Jukas Eratuli piedalīšanos. "Akcijas panākumi pierāda, cik svarīga ir nevalstisko organizāciju iniciatīva nozīmīgu projektu īstenošanā un cik lielu atbalstu ir gatava sniegt sabiedrība. Ir pienācis laiks, kad pašiem jāsāk rūpēties par savas apkārtējās vides sakārtošanu, nevis bez mitas jānodarbojas ar tradicionālo latviešu pukstēšanu," uzsvēra Bičevska. Parkā šoruden varēs nodarboties ar skrituļslidošanu, skeitbordu, BMX un basketbolu. Lietus laikā ar skeitbordu un BMX varēs nodarboties zem 350 kvadrātmetru lielās nojumes. Akciju un skeitparka projektu organizē "Avantis" sadarbībā ar Sniega klubu un reklāmas dizaina studiju "Zoom". Skeitparka lielākais atbalstītājs ir Rīgas dome, kas bijušā Grīziņkalna karuseļu laukuma asfaltēšanai nolēmusi piešķirt 50 tūkstošus latu, veltot līdzekļus arī apgaismojuma ierīkošanai parkā. Rīgas domes Satiksmes departamenta un tā direktora Ivara Zarumbas atbalsta dēļ ar kvalitatīvu segumu varēs noasfaltēt gandrīz visu parka teritoriju, nevis tikai ceturtdaļu teritorijas, kā sākotnēji bija plānots. Reklāmdevēji "Interneta karte", "Fructis style" matu kopšanas līdzekļi, "CIDO sulas" dzēriens "Fruts" un veikals "Sportland" projektā šogad plāno ieguldīt kopumā 6000 latu. Savukārt rīdzinieki un bērnu vecāki parkam ziedojuši gandrīz 1000 latu. Starp ziedotājiem ir tādi pazīstami rīdzinieki kā fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, režisors Sandris Jūra, Ainārs un Inese Šleseri, ekspremjers Ivars Godmanis un citi. Pirmais no vecākiem, kurš ziedojis parkam, ir arhitekts Jānis Norde, kurš akcijai veltījis 250 latu. Vislielāko summu - 15 000 latu kā privātpersona ir ziedojis uzņēmējs "Avantis" dibinātājs un divu bērnu tēvs Viesturs Koziols.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu