Krējuma “Aperitīvs”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tik pat raibs kā šis rudens būs arī mūsu raidījums, kurā stāstīsim par pagājušās nedēļas aktualitātēm šovbiznesā un dzīvē, kas rāda - nav neinteresantu lietu un nav neinteresantu cilvēku. Šī vakara raidījumu sākam ar “Aperitīvu”.

Māja kultūrai

Vai jūs jau zināt, ka Rīgā bez lieka trokšņa sākusi darboties jauna kultūras iestāde? – Jaunā Rīgas teātra Kultūras nams, kura mērķis būs darīt cilvēkiem pieejamu nekomerciālo mākslu un veicināt eksperimentālu darbu nokļūšanu pie skatītājiem. Viens no pirmajiem šī kultūras nama pasākumiem bija pirmizrāde Jura Poškus filmai “Bet stunda nāk”, kas pretendē arī uz “Lielā Kristapa” balvu. Tagad filma par diviem oriģināliem Dieva vēsts sludinātājiem skatāma regulāros seansos teātra Lielajā zālē. Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis šo notikumu uztver ar nelielu ironiju: “Dramatiskais pulciņš mums jau ir, tagad būs arī kinomīlētāju pulciņš.”

Mirdz sārts akcents

Kura sieviete gan nevēlētos kļūt par mākslinieka mūzu? Iespējams, tikai tā, kas jau zina, cik reizēm ērkšķiem vīts ir ceļš pretī mākslai un slavai. Šādas noskaņas un gaisā virmojoši slēpti zemteksti jūtami mākslinieka un dekoratora - kā viņš pats sevi dēvē - Mārtiņa Vērdiņa izstādē “Mirdza Martinsone – spēcīgs, sārts akcents kāda dekoratora dzīvē”. Galerijā “Putti” Vecrīgā apskatāmi Mārtiņa Vērdiņa zīmējumi viņa topošajai grāmatai par Mirdzu Martinsoni un gleznas – Rīgas ainavas un portreti.

Amerikas prezidents pret mafijas bosu

Šā gada televīzijas “Oskaru” ceremonijā jeb Emmy balvu pasniegšanā triumfēja seriāla “Rietumu spārns” veidotāji. Baltā nama sāga ar Mārtinu Šīnu Amerikas prezidenta lomā ieguva labākās televīzijas drāmas balvu. Lai gan Amerikas televīzijas akadēmijas biedri kārtējo reizi apgāja “Soprano ģimeni”, arī šogad nepiešķirot tai galveno balvu, stilīgais un aizkustinošais mafijas seriāls saņēma visvairāk – 4 – godalgas. Tostarp par labākajiem aktieriem atzīti aktieri Džeimss Gandolfini un Edija Falko, ar kuriem kārtējā “Soprano ģimenes” sērijā varēsiet tikties šeit pat LNT ēterā jau pēc dažām tundām.

Saldie 73

Mūzikas leģenda Rejs Čārlzs pagājušajā nedēļā nosvinēja 73-šo dzimšanas dienu ar šampanieti un speciālu, klavieru formā izceptu torti. Svinības notika Čārlza studijā Losandželosā un tajās piedalījās viņa tuvākie draugi no senseniem laikiem – Kvinsijs Džonss un Villijs Nelsons.

Ardievas zilacainajam soulmūziķim

Pagājušajā piektdienā lielajam viņsaules mūziķu korim pievienojies britu dziedātājs Roberts Palmers. 54 gadus vecais mūziķis nomira Parīzē ar sirdstrieku, ceļā uz mājām Šveicē pēc aktīvas ierakstu sesijas Londonas studijā. Roberta Palmera pazīstamākās dziesmas ir 85.gada hits Addicted to Love un kopā ar Krisiju Haindu dziedātā I’ll Be Your Baby Tonight. Palmers nekad neesot slīdzis rokmūziķiem raksturīgās dzīves pārmērībās un allaž kārtīgos uzvalkos tērpies vairāk atgādināja kādu kantora darbinieku. Bet viņa aizraušanās ar mežonīgiem Karību salu un dažādu blūza un soula novirzienu ritmiem spilgti izpaužas arī pēdējā Palmera albumā Drive.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu