Atklās starptautisko jaunā teātra festivālu "Homo Novus"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar režisora Alvja Hermaņa izrādi "Stāsts par Kasparu Hauzeru" piektdien Jaunajā Rīgas teātrī atklās piekto starptautisko festivālu "Homo Novus", informēja Latvijas Jaunā teātra institūta Sabiedrisko attiecību koordinatore Gundega Laiviņa.

Festivāls ilgs trīs nedēļas nogales līdz 5.oktobrim, skatītājiem piedāvājot spilgtākās Latvijas un ārzemju teātra izrādes, videodejas seansus un pasaules mūziku. "Homo Novus" laikā notiks pavisam 15 izrādes, kuras rādīs Jaunajā Rīgas teātrī, lielveikalos, "Sapņu fabrikā", teātrī "Skatuve", Dzelzceļa muzejā, RIXC Mediju telpā un Dailes teātra kamerzālē. Festivāla otrajā dienā sestdien galerijā "Noass" varēs vērot videodejas no Lielbritānijas un ziemeļvalstīm, bet Jaunajā Rīgas teātrī flāmu teātris "Victoria" rādīs lugu "üBUNG", kuras režisors ir Jose de Paus (Josse de Pauw). "Sapņu fabrikā" paredzēts pasaules mūzikas koncerts kurā uzstāsies Tjerī "Titi" Robēns no Francijas un Gulabi Sapera no Indijas. 21.septembrī galerijā "Noass" būs videoejas seansi, bet teātrī "Skatuve" - Krievijas Teātris.doc ar režisora Viktora Rižakova izrādi "Skābeklis". Festivālā piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Krievijas, Čehijas, Somijas, Igaunijas, Ungārijas un citām valstīm, kā arī slavenais lietuviešu režisors Eimunts Nekrošus (Eimuntas Nekrosius) ar teātri "Meno Fortas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu