Nedēļas nogalē sāksies jaunā teātra festivāls "Homo Novus"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē Rīgā sāksies 5. starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" izrādes. Festivāls notiks trīs nedēļas nogalēs no 19. septembra līdz 5. oktobrim, piedāvājot daudzveidīgu pašmāju un ārzemju viesu izrāžu klāstu.

Festivāla pirmajā nedēļas nogalē būs trīs teātra izrādes, pasaules mūzikas koncerts un videodejas seansi. Festivāla atklāšana notiks 19. septembrī Jaunajā Rīgas teātrī plkst. 18.30. Tad būs skatāma režisora Alvja Hermaņa izrāde "Stāsts par Kasparu Hauzeru". Stāsts par Kasparu Hauzeru ir stāsts par cilvēku, kas visu savu bērnību un jaunību pavadījis ieslodzīts pagrabā, tumsā un klusumā. 1828. gada 26.maijā Nirnbergā parādās kāds pieaudzis, civilizācijas neskarts svešinieks, kas dēvē sevi par Kasparu Hauzeru. Nokļuvis brīvībā, viņš sācis iepazīšanos ar pasauli un sabiedrību, reizē izraisīdams lielu apkārtējo interesi un uzmanību. Festivāla programma turpināsies 20. septembrī. Tad galerijā "Noass" no plkst. 14 līdz 18 notiks videodejas seansi, ko piedāvās Lielbritānijas un Skandināvijas valstu mākslinieki. Videodeja uzskatāma par jaunu mākslas žanru, dejas un kino saplūsmi. Jaunajā Rīgas teātrī plkst. 19 notiks Beļģijas teātra "Victoria" izrāde "üBUNG". "üBUNG" nozīmē vingrinājums. Flāmu teātra vadošais aktieris, režisors un rakstnieks Jose de Pauss ir uzrakstījis lugu sešiem bērniem. Viņi skatās melnbaltu filmu, kas ir uzņemta greznā savrupmājā un rāda tā saucamās augstākās sabiedrības vakariņas. Savukārt "Sapņu fabrikā" notiks Psaules mūzikas koncerts, kurā piedalīsies mūziķi no Francijas un Indijas. Koncerta sākums būs plkst. 21. 21. septembrī galerijā "Noass" turpināsies videodejas seansi, bet teātrī "Skatuve" notiks Krievijas "Teātris.doc" izrāde "Skābeklis" Viktora Rižakova režijā. Festivāla klubā krodziņā "El Čarlito" notiks saviesīgi vakari kopā ar festivāla organizatoriem, viesiem un Radio Naba dīdžejiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu