Šadurskis jaunajā mācību gadā sola darīt visu, lai skolēniem mācīties būtu interesanti un radoši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) darīs visu, lai skolēniem mācīties būtu interesanti un radoši, bet gūtā izglītība pavērtu plašas iespējas turpmākajās dzīves un darba gaitās, veidojot Latviju par plaukstošu labklājības zemi, sola izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Sākoties jaunajam mācību gadam, ministrs atgādināja, ka IZM ir nodrošinājusi 282 miljonu eiro investīcijas pašvaldībām, lai visā Latvijā vairāk nekā 100 skolās atjaunotu, būvētu un veidotu modernu, skolēniem un skolotājiem ērtu skolu vidi. Rīgas Franču liceja un Ikšķiles vidusskolu skolēni un pedagogi jauno mācību gadu sagaida jaunās telpās.

Būtiskas investīcijas esot veiktas arī profesionālajā un augstākajā izglītībā.

Šis mācību gads ir sagatavošanās laiks jaunā izglītības satura ieviešanai visos vispārējās izglītības posmos, kas sāksies 2019.gada septembrī, norāda Šadurskis. Viņš uzsver, ka jaunais saturs nodrošinās skolēniem prasmes pielietot iegūtās zināšanas praksē un sagatavos viņus dzīvei.

Tāpat jaunais saturs padarīšot pedagogu darbu interesantāku un radošāku. Ministrs pauda pārliecību, ka daudzas skolas Latvijā jau strādā moderni un profesionāli, faktiski pēc jaunā standarta.

Būtiska prioritāte jaunajā saturā būs arī bērnu un jauniešu veselīga, sportiska dzīvesveida ieradumu izkopšanai, līdz ar to trešā sporta stunda kļūs par realitāti, norāda politiķis.

Savukārt labā ziņa pedagogiem ir tā, ka gaidītais algu pieaugums būs jau no septembra, atgādina Šadurskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu