Jurkāns bijušo cīņu biedru Plineru nosauc par sivēnu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas saskaņas partijas (TSP) līderis Jānis Jurkāns savu bijušo "cīņu biedru" Jakovu Plineru intervijā laikrakstam "Rīgas Balss" nodēvējis par sivēnu. Šādi Jurkāna izteikumi aizskāruši Plineru, kurš pavisam nesen izstājās no TSP un ar mērķi stutēt kreiso spēku apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) izveidoja jaunu partiju "Brīva izvēle tautu Eiropā" (BITE).

Pliners ir pārliecināts, ka Jurkāna aizvainojošie izteikumi liecina par viņa bailēm no konkurences, un arī viņš sola vairs neklusēt par Jurkāna pāri darījumiem viņam, PCTVL un apvienības vēlētājiem. "Jurkānam vienkārši vairs netur nervi, lai tas paliek uz viņa sirdsapziņas," Jurkāna teikto BNS komentēja Pliners. Pliners pastāstīja, ka pirms viņa aiziešanas no TSP abi politiķi "džentlmeniski vienojušies par to, kā šo faktu skaidrosim medijiem", taču Jurkāns pirmais ir pārkāpis šo vienošanos. "Es to tiešām negribēju, jo, manuprāt, divu politisku spēku apmelojumi abas partijas padara vājākas. Jurkāns pats ir izvēlējies šādu ceļu - ja viņš grib šādu vārdu karu, tad viņš tādu arī dabūs," draudīgi norādīja Pliners. Viņš atzina, ka Jurkānu uzskata par vēlētāju interešu nodevēju. "Mums uzticējās ceturtā daļa vēlētāju, un pirms vēlēšanām Jurkāns neteica, ka TSP izstāsies no PCTVL, tātad viņš nodeva vēlētāju intereses," sacīja Pliners. Jurkāns laikrakstam "Rīgas Balss" atzīst - "Es uzskatu, ka Jakovs ir vienkārši sivēns.. Tāds politisks sivēns. Viņš uzvedās pret partiju cūciski, ja tā drīkst apvainot, piedodiet... To pateiks daudzi kolēģi. Tikai dienu pirms tam, kad viņš uzrakstīja atlūgumu, Pliners bezmaz vai zvērēja uzticību "Saskaņai": es nekur neiešu, es palieku utt. Nākamajā dienā viņš uzrakstīja atlūgumu. Saprotiet, ja Pliners būtu aizgājis, sakot: vīri, paldies par to, ka palīdzējāt man kļūt par deputātu. Paldies par jūsu uzticību, bet diemžēl esmu spiests pievērsties savām interesēm." Jurkāns laikrakstam norāda, ka "cūciskākais ir tas, ko viņš dara tagad, kāds ir viņa nodoms. Nu, pieņemsim - Ilze Jurkāne izšķiras. Tad Jakovs Pliners, gribēdams politikā pakāpties kaut kur augstāk, precas ar Ilzi Jurkāni un maina uzvārdu. Kļūst - Jakovs Jurkāns. Tas ir politiski amorāli, bet, izrādās, likumīgi". Savukārt Pliners šo Jurkāna salīdzinājumu nodēvēja par "muļķīgu un banālu", jo "PCTVL nekad nav bijusi Jurkāna sieva, pat ideja par partiju apvienošanos nepieder viņam, viņš bija tikai viens no triju partiju līderiem un nekas vairāk". Jau ziņots, ka augusta nogalē, iepriekš par to nepaziņojot, izveidota jauna partija BITE, par kuras vadītāju ievēlēts tikai tajā pašā dienā no TSP aizgājušais Pliners. BITE veidotāji neslēpj, ka vienīgais partijas izveidošanas mērķis ir saglabāt PCTVL, kura pēc sociālistu izstāšanās nespēja saglabāt apvienības statusu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu