Latvijā 38. reizi notiks Dzejas dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 9.septembra līdz 12.septembrim Latvijā jau 38. reizi notiks Dzejas dienas. Kā informēja Latvijas Rakstnieku savienībā, 9.septembrī plkst.14 Dunavā, Raiņa muzejā Tadenavā, literārajā sarīkojumā piedalīsies Saulcerīte Viese, Andris Vējāns, Gaida Jablovska un bērnu folkloras ansamblis.

10.septembrī plkst.12 uz Dzejas dienu sarīkojumu Preiļos pulcēsies novada dzejnieki un mākslinieki. Savukārt plkst.18 Daugavpils teātrī notiks dzejniekam Ojāram Vācietim veltīts sarīkojums, kurā piedalīsies Ludmila Azarova, Valdis Zilveris un teātra aktieri. 10.septembrī plkst.11 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā notiks Raiņa dzejoļu krājuma "Tālas noskaņas zilā vakarā" simtgadei veltīta konference, kurā referēs Latvijas Universitātes profesore Janīna Kursīte, Rēzeknes augstskolas docente Olga Senkāne, kā arī muzeja darbinieki. Raiņa dzeju lasīs aktrise Helga Dancberga. Plkst.17 būs piemiņas brīdis pie Majoru pamatskolas, bijušās Majoru-Dubultu Labdarības biedrības, kur notika Raiņa dzejas vakars pirms 100 gadiem. Plkst.17.30 sāksies piemiņas brīdis pie Raiņa un Aspazijas pieminekļa Jomas ielā, bijušajā Horna dārzā, kur 1905.gadā tika lasīta Raiņa dzeja. Raiņa un Aspazijas vasarnīcas dārzā plkst.18 notiks sarīkojums "Simts gadu tālas noskaņas zilā Jūrmalas vakarā". Sarīkojuma programmā paredzēts teatralizēts uzvedums - atmiņas par 1903.gada sarīkojumu, Jūrmalas pilsētas teātra iestudējumā. Tajā uzstāsies arī koris "Vaivari", Helga Dancberga, Aija Magone, kā arī vairāki dzejnieki. 10.septembrī plkst.12 dzejas stunda notiks Valmieras skolās, plkst.14 - Zilajā kalnā, plkst.18 - Valmieras integrētajā bibliotēkā. Pasākumos piedalīsies Ieva Melgalve, Andris Zeibots, Tamāra Skrīna, Andris Briedis, Viks, Juris Helds, Agita Draguna, Edvīns Raups, Inga Gaile. 10.septembrī plkst.20 Rīgas Meža kapos tiks atklātas piemiņas plāksnes Elzai Stērstei un Edvardam Virzam. 11.septembrī plkst.11 uz kopīgu Raiņa dzejas runāšanu un Suņa un Kaķes spēlēm Raiņa un Aspazijas vasarnīcas dārzā pulcēsies jaunāko klašu skolēni, bet plkst.13 muzejā Raiņa un Aleksandra Puškina dzeju runās skolēni, kuriem mācības notiek krievu valodā. Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, 11.septembrī plkst.11 notiks dzejas sarīkojums "Bērns ir piedzimis", kurā piedalīsies Latvijas, Ukrainas un Vācijas dzejnieces. 11.septembrī plkst.11 Jāņa Misiņa bibliotēkā sāksies Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta konference "Aktualitātes Aspazijas un Raiņa pētniecībā". Dzejas dienu centrālais pasākums notiks 11.septembrī plkst.20 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, kad Dzejas dienu balvas laureātam tiks pasniegts "Pegaza pakavs". 12.septembrī plkst.12 Dzejas dienu pasākums notiks Raiņa muzejā Berķenelē Daugavpils rajonā, tajā piedalīsies Nora Ikstena un Māra Zālīte. Dzejas dienu sarīkojumi notiks arī Latvijas Kultūras akadēmijā, Bulduru un Kauguru kultūras namos, "Zirgu pastā" un "Bites blūza klubā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu