Bušs ar savu "Irākas melu" kolekciju izrādījies melīgākais prezidents (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc kritiķu domām, Džordžs Bušs ir melīgākais prezidents jaunākajā ASV vēsturē. Viņa apgalvojumi par Sadamu Huseinu, kurš it kā Nigērijā pircis urānu un kuram bijis sakars teroristisko grupējumu "Al Qaeda", kļuva par spilgtu nepatiesības piemēru. Taču vai tas padara Bušu jaunāko par melīgāko prezidentu pēdējos 20 gados?

Žurnāls Washington Monthly izsludinājis sacensības, kurās jānoskaidro dīvainākie meli, un publicēja prezidentu izteicienus, kurus vērtē žūrija un lasītāji. Žurnālā ir publicēti Reigana aizmirstie vārdi "koki apkārtējai videi nodara lielāku ļaunumu nekā automašīnas" un Buša solījums: "Ticiet maniem vārdiem: nekādu jaunu nodokļu!" Sarakstā vietu ir atradusi arī Baltā nama melu klasika – piemēram, slavenais Reigana izteiciens: "Mēs nemainījām – es atkātoju, nemainījām – ieročus vai ko tamlīdzīgu pret ķīlniekiem." Vēlāk gan viņam nācās atzīties: "Mana sirds man joprojām saka, ka tā ir tiesa. Taču fakti un argumenti liecina, ka tas tā nav." Skalā no viens līdz pieci Reigans par šo izteicienu saņēma 4,9 balles. Savukārt piecnieku ir nopelnījis Bils Klintons par savu īso frāzi: "Man nav bijuši seksuāli sakari ar šo sievieti, Moniku Levinski." Uzmanību ir piesaistījis apgalvojums, ka viņš it kā redzējis, kā Arkanzasā deg nēģeru kopienas baznīca. Taču līdz pat šim nav nekādu pierādījumu tam, ka Arkanzasā būtu degusi šāda baznīca. Acīmredzot Klintonam bijusi visbagātākā fantāzija, tomēr viņš nav profesionālākais melis. Šo titulu žūrija un lasītāji piešķīra Bušam jaunākajam. Ar savu "Irākas melu" kolekciju viņš ar 3,6 ballēm ieņem līderpozīcijas. Šajā kolekcijā ietilpst slavenais izteiciens "Lielbritānijas valdībai ir kļuvis zināms, ka Sadams Huseins vēlējās Āfrikā iegādāties lielu daudzumu urāna" un deklaratīvais paziņojums "mēs atradām masu iznīcināšanas ieročus". Ar 3,3 ballēm otro vietu ieņem Ronalds Reigans, trešā vieta un 3,2 balles pienākas Bušam vecākajam, savukārt Klintons ar 3,1 balli negaidīti palicis ceturtais, kaut arī viņa atmaskošanai tika iztērēti vairāki miljoni dolāru. Galvenais taču ir tikt sarakstā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu