Egils Zariņš raksta pasaules tautu pavārgrāmatu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada nogalē apgāds "Jumava" laidīs klajā telekompānijas LNT žurnālista Egila Zariņa uzrakstīto pasaules tautu pavārgrāmatu.

Zariņš pastāstīja, ka pavārgrāmatā būs stāstīts par pavārmākslas labākajām tradīcijām tajās 20 valstīs, kuras viņš ir apmeklējis. Grāmatā tiks sniegts ieskats par attiecīgo valsti, tās nacionālās virtuves īpatnībām, publicētas eksotiskāko ēdienu receptes, kā arī būs atmiņas par ceļojumu uz šo valsti un tur pieredzēto. Zariņa apkopotās dažādu tautu nacionālo ēdienu receptes tiks "restaurētas" restorānā "Maurīcijs", kur arī izgatavotie ēdieni tiks fotografēti grāmatas ilustrēšanai. "Jumava" jau izdevusi divas Egila Zariņa sarakstītās grāmatas - "Slavenību pavārgrāmata - 1" un "Slavenību pavārgrāmata - 2", - kurās ievietotas vairāku desmitu ēdienu receptes. Šos ēdienus gatavojuši sabiedrībā pazīstami cilvēki. Zariņš jau vairākus gadus LNT veido raidījumu "Egila Zariņa mikslis", kurā gatavot savu iecienītāko ēdienu reizi nedēļā tiek aicināts kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu